După calvarul prin care au trecut în noaptea exploziei, locatarii blocului din Craiova în care un etaj s-a prăbușit după deflagrație au fost lăsați să se întoarcă în locuințe, dar pe proprie răspundere. Asta pentru că autoritățile și-au pasat responsabilitatea și le-au dat oamenilor doar o încuviințare verbală, nu un document scris care să ateste siguranța clădirii.
Utilajele au îndepărtat ruinele blocului afectat serios de explozie, însă în momentul în care a trebuit ca cineva să-și asume în mod oficial întoarcerea oamenilor în locuințe, autoritățile au dat din colț în colț.
Cosmin Gagiu, director la serviciul de asistență socială Craiova: "O mare parte dintre locatari se vor întoarce în case, ce știm, Inspectoratul de Stat în Construcții a terminat demolarea și a asigurat peretele și mai ales tavanul care a rămas suspendat."
Dan Diaconu, prefectul de Dolj: "Avizul, dacă a fost emis sau se emite acum, pentru că vorbele... răspunderea este în totalitate a Inspectoratului de Stat în Construcții."
Alin Ghioacă, reprezentant al Inspectoratul de Stat în Construcții: "Nu depinde de noi. Așteptăm după domnii de la RADPFL, să se organizeze, să monteze, adică e un procedeu... Adică oamenii pot sta în siguranță. În urma analizei, asta a reieșit."
După ce au stat toată ziua prin fața blocului, așteptând o decizie, locatarii și-au asumat riscul și s-au întors în case, pe propria răspundere.
Reporter: Aveți curaj?
Locatar: Unde să ne ducem? Stăm în stradă, unde să ne ducem? N-avem unde, decât aci.
Reporter: Dar vă este teamă, adică...
Locatar: Dacă om fi ursiți să murim, ne ducem și gata. Ne e teamă, ce să facem, ne ducem în casele noastre!
Locatar: Cel mai bine e acasă.
Reporter: Dar nu vă e teamă, să stați aici?
Locatar: Puțin, așa, dar...ne acomodăm, ce să facem.
43 dintre cele 50 de persoane care locuiesc în blocul afectat de explozie s-au întors în locuințe. Pentru ceilalți 7 locatari, Guvernul va aloca bani pentru renovarea apartamentelor distruse de suflul deflagrației.
Editor : G.M.