Licitații. Fiscul vinde locuri de veci, vin și rubine

Data publicării:
cimitir constanra

Locurile de veci au intrat în proprietatea statului în urmă cu trei ani, pentru că nu au existat moştenitori interesaţi de ele. Costă între 200 şi 300 de euro, în condiţiile în care în mod normal se vând cu aproape 1.000 de euro. Fiscul din Constanţa mai are în depozite bunuri fără acte de provenienţă sau contrafăcute, în valoare totală de 100.000 de lei.

La Cluj-Napoca, peste 6.000 de rubine ajunse în proprietatea statului nu îşi găsesc stăpân de mai bine de trei ani. Acestea sunt scoase la vânzare lunar, dar degeaba. Evaluate iniţial la suma de 79 de lei pe gram, sunt vândute acum la aproape jumătate de preţ.

„Ceea ce încercăm în acest moment este un intermediar care să poată scoate aceste produse pe piaţa turcă sau arabă unde sunt mult mai căutate decât la noi”, a spus Vasile Trif, consilier superior în Departamentul Valorificare Bunuri al DGFP Cluj.

La Galaţi, Finanţele Publice organizează vineri o licitaţie pentru aproape 3.000 de sticle de vin în valoare totală de 17.000 de lei.

Licitaţiile făcute de Fiscul din Bihor pentru a recupera banii datoraţi statului de către firme s-au dovedit inutile.

Din ceea ce scoatem la licitaţie, ceea ce evaluăm şi scoatem la licitaţie, pe anul trecut am reuşit să vindem 15-20%”, spune Ioan Mihaiu, şeful Agenţiei Judeţene de Finanţe Publice Bihor.

La Timişoara, Fiscul va organiza o licitaţie pentru a vinde un sistem de resuscitare în valoare de peste 4.200 de lei şi un sistem respirator neonatal de aproxiamtiv 9.000 de lei. Ambele aparate au fost confiscate de la o clinică privată care avea datorii la bugetul de stat.

Produsele confiscate de Fisc pot fi valorificate fie prin vânzare directă, în magazinele care au contract cu Fiscul, fie prin licitaţie. În toată ţara există în total 24 de magazine de desfacere cu vânzare directă ce aparţin Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri