Este greu de imaginat că în vârf de sezon o astfel de imagine poate exista la intrarea în cea mai mare staţiune de la noi.
Mihaela Brazdeș, reporter Digi24: „Zona este plină de moloz, saci plini cu deșeuri, pet-uri, ambalaje, iar mirosul este greu de suportat. Depozitul de gunoaie se află la doar câțiva pași de turiștii care vin să facă plajă aici.”
„Atâta mizerie. Mizeria de pe lume. Acolo nu putem să mergem, că e foarte aglomerat, și venim mai încoace, mai retrași”, spune un turist.
„Groaznic. Nu poate să fie o groapă de gunoi. Ai 150 de km de litoral, alții au mii. E păcat”, adaugă altul.
Medicii îi avertizează pe turişti că îşi pun în pericol sănătatea dacă fac plajă lângă gunoaie.
Dr. Minodor Popescu, medic de familie: „Plajă se face la cel puțin 50 de metri de locul respectiv, deoarece există risc mare de infecții, de dureri abdominale, enterocolite, alergodermii, febră.”
Zonă de plajă este administrată de Apele Române. Reprezentanţii instituţiei spun că duc deşeurile pe plajă şi nu la groapa de gunoi pentru că muncitorii nu pot lucra decât noaptea. Astfel nu au timp suficient să adune toate deşeurile si să le ducă la groapa de gunoi, aflată destul de departe.
Mihaela Brazdeș, reporter Digi24: „Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral spun că în acea zonă este un depozit intermediar de gunoaie iar deșeurile sunt adunate frecvent. În plus, aceștia susțin că acea parte a stațiunii Mamaia nu este zonă turistică.”
Conducerea instituţiei dă asigurări că, în cel mult două zile, tot gunoiul va dispărea.