„A mai trecut o zi fără să discutăm despre un program coerent, despre ce ar trebui să facem să repornim motoarele economiei românești. Știm foarte bine că în ultimele zile de campanie se folosesc toate metodele, unele chiar mai puțin ortodoxe”, a declarat membrul UDMR.
Acesta a mai spus că, în ultimele zile de campanie, importantă nu mai este distribuirea pliantelor, ci mobilizarea electoratului.
„Oamenii deja și-au conturat intențiile de vot. În ultimele zile este foarte importantă mobilizarea și nu acel afiș care se aruncă în cutia poștală. La noi, electoratul maghiar este foarte bine pus la punct cu programul de guvernare al UDMR. La noi este mai ușor pentru că ne mobilizăm foarte bine electoratul”, a mai afirmat Borbely.
Cristian Boureanu, membru ARD, a anunțat că are o nelămurire și că așteaptă un răspuns din partea USL: „Eu pun o întrebare, și aștept răspuns de la USL: dacă premierul Ponta pierde colegiul și câștigă Dan Diaconescu, USL-ul îl mai păstrează ca propunere pentru premier?”
Acesta a întărit cererea președintelui, care a îndemnat cetățenii să nu voteze candidații care au dosare penale, afirmând că votarea celor din USL ar însemna, ca pe viitor, România să fie condusp de „penali”.
„Cetățenii dacă doresc, este o opțiune a cetățenilor, pot să nu voteze oameni cu dosare penale. Dacă doresc, pot să îi voteze pe cei 60 de oameni cu dosare penale de la USL și o să avem o țară condusă de penali”, a spus Boureanu.
Conversația purtată între Cristian Boureanu și Mihai Sturzu, membru al USL, a degenerat în momentul în care Boureanu a adus în discuție muzica.
„Am o problemă de ordin personal. Singura mare temă de atac a tuturor în ceea ce mă privește este problema asta cu muzica. Atât timp cât eu de 16 ani la trupa HiQ am luat instrumente prin finanțări și am plătit finanțările, și nu am plătit trupa unor iraqieni pe care nu îi găsește nimeni, vă rog să nu îmi dați lecții de economie”, a spus Mihai Sturzu, fost membru al formației HiQ, actual membru al USL.
Întrebat de moderatorul Cosmin Prelipceanu câte șanse dă variantei în care USL-ul se destramă și o altă majoritate ar fi posibilă, analistul Cristian Pârvulescu a afirmat că acest scenariu este de neimaginat în prima fază a negocierilor pentru Guvern.
„Nu în prima fază a negocierilor pentru Guvern. Doar în cazul în care intrăm pe spirala alegerilor anticipate, o ipoteza posibilă, pentru ca în măsura în care nu se poate forma un Guvern în 60 de zile și de două ori se respinge candidatul propus de președinte, atunci se poate ajunge și la alegeri anticipate”, a spus Pârvulescu.
Jurnalistul Emil Hurezeanu a comparat ARD-ul cu un copil orfan de care Traian Băsescu are grijă, dar de care ar vrea să se dezică.
„ARD este un copil fără stăpân, destul de stângaci. Au ajuns să se certe liderii între ei, în interior, mai mult decât îi ceartă ceilalți. Șansele ARD sunt mici, în comparație cu USL, în toate sondajele. Băsescu își mai ajută cum poate orfanul, deși aproape se simte obligat să se dezică de el”, a afirmat Hurezeanu.