Primarul spune că europenii au cerut ca parcul să fie construit în extravilan, pentru că era vorba despre un proiect de mediu. Deși avea posibilitate să transforme pajiștile din jurul comunei în loc de joacă, edilul a decis că e mai bine să puna balansoarele în inima pădurii. Locul trezește amintiri multor localnici și asta pentru că, în urmă cu zeci de ani, acolo se adunau târgoveții, iar copiii se dădeau în tiribombe. Numai că acum, în parcul modern, nimeni nu se încumetă să vină. Oamenii ar trebui să meargă pe jos patru kilometri, iar în drumul lor riscă să le iasă mistreții în cale.
Jocurile moderne sunt amplasate pe un hectar, iar, la prima vedere, se poate spune că europenii nu au dat degeaba 80.000 de euro. Copiii s-ar putea juca și noaptea, pentru că spațiul este iluminat. Și pentru adulți au fost create zone de promenadă. Pe caniculă, răcoarea este dată de o fântână arteziană.
Primarul din Prisăcani susține că un amplasament mai bun decât cel din pădure nu exista. E contrazis însă de locuitori, care spun că pajiiștile de lângă comună puteau fi un loc perfect pentru copii.
În toată comuna, copiii nu au un loc al lor. Se joacă în stradă, iar pericolul e la fiecare pas.
Dacă pentru copii este o adevărată provocare să meargă aproape patru kilometri pentru a ajunge la parcul de joacă, pentru adulți este mult mai ușor. Peste drum de primărie este o bază sportivă cu un teren de baschet, două de fotbal și unul de volei.
Primarul din Prisăcani are planuri mari - vrea să facă rost de fonduri europene pentru alte trei locuri de joaca. Nu s-a gândit încă unde le va amplasa, însă localnicii speră că de data aceasta nu vor mai fi în mijlocul pustietății.