Bogdan a rămas fără portofel chiar de ziua lui. A mers să mănânce la un fast food. A comandat mâncare și s-a așezat la masă.
Bogdan Prunaru: Aveam portofelul în buzunarul pantalonului, l-am scos și l-am pus pe canapeaua localului. În momentul în care am plecat de la masă, am uitat portofelul acolo. Am văzut pe cameră că după mine s-au așezat două persoane.
A revenit în local și a cerut să vadă imaginile de pe camerele de supraveghere. Înregistrarea a surprins doi bărbați care au intrat în fast-food. Ajunși în dreptul mesei, au observat portofelul. S-au oprit, s-au asigurat că nimeni nu-i urmărește, apoi unul dintre ei și-a dat haina jos și a acoperit portofelul. La plecare, nu și-a luat doar jacheta, ci și ce era dedesubt. Anchetatorii încearcă acum să-i identifice pe cei doi și să pună mâna pe ei. Dar până atunci, Bogdan a rămas în pagubă - 400 de lei, două carduri și actele pe care le avea asupra lui.
El este doar unul dintre păgubiții din luna decembrie. Escrocheriile și furturile iau amploare în această perioadă. E de ajuns o clipă de neatenție.
Statisticile poliției arată că, anul trecut, aproape o mie de persoane au rămas fără portofele sau telefoane.
Oamenii s-au pornit la cumpărături, au bani la ei și atunci hoții se activează. Profită de faptul că e foarte multă aglomerație, multe locuri cu spectacole unde lumea se adună. Cei mai în vârstă și cei tineri nu sunt atenți și ei profită.
Suntem neatenți. În aglomerație, în mașina RATB.
Polițiștii ne recomandă ca niciodată să nu lăsăm să nu ținem banii, actele sau portofelul în buzunarele exterioare sau la vedere.