IARNA ÎN MOLDOVA. Prefecţii de Botoşani şi Neamţ au fost demişi

Data publicării:
19122012 20pontica-39553

Actualizare 20.32. CNADNR a anunțat că cinci drumuri naționale din Botoșani sunt în continuare închise.

Actualizare 18.00. Victor Ponta: „Din ce m-a informat ministrul Dușa, cel puțin doi dintre prefecți pleacă. Cel de la Botoșani și cel de la Neamț. Dacă e cazul, voi lua măsuri și față de conducerea CNADNR-ului".

Actualizare 17.00.Inspectoratele şcolare judeţene din Botoşani şi Vaslui au anunţat că activitatea a fost suspendată, miercuri, în 79 de unităţi de învăţământ, din cauza vremii nefavorabile.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani a aprobat, pentru joi, suspendarea cursurilor în zece şcoli, numărul elevilor/preşcolarilor care vor rămâne acasă fiind de 465.

Potrivit MECTS, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea unităţilor de învăţământ acolo unde condiţiile meteorologice o impun.

Trafic rutier blocat pe trei drumuri naţionale

Circulaţia este întreruptă pe trei drumuri naţionale, în judeţul Botoşani - DN 24 C, DN 29 şi DN 29 A (Dorohoi-Rădăuţi), unde nu se poate interveni.

În Iaşi, pe drumul naţional Vânători-Bivolari se circulă greu, traficul fiind restricţionat pentru maşinile cu o greutate mai mare de 3,5 tone. Iar pe drumurile judeţene din Iaşi se intervine continuu cu utilaje, pentru a fi refăcute legăturile cu centrele de comune.

În Botoşani, 18 din cele 30 de drumuri judeţene sunt în continuare blocate. De asemenea, peste 70.000 de botoşăneni din 26 de localităţi au rămas izolaţi chiar şi de o săptămână. Cea mai gravă situaţie este în oraşul Săveni şi în comunele învecinate, unde peste 50.000 de oameni aşteaptă o mână de ajutor.

Problema şcolilor a fost rezolvată parţial. Mai sunt probleme în Botoşani, unde peste 7.142 de elevi din 72 de unităţi de învăţământ stau acasă şi astăzi. La fel, în nouă şcoli din Suceava şi una din Vaslui nu se vor ţine cursuri.

Modul în care autorităţile au manageriat situaţia în Botoşani, unul dintre cele mai afectate judeţe, l-a nemulţumit pe ministrul de Interne, Mircea Duşa, care s-a deplasat în judeţ. Prefectul ar putea să-şi piardă funcţia, deoarece ministrul este nemulţumit de modul în care acesta a gestionat problemele legate de drumuriile din judeţ, deşi i-a pus la dispoziţie utilajele necesare şi 20 de tone de motiorină.

Prefectul susţine că utilajele sunt defecte şi vechi de mai bine de 50 de ani. Într-o sutuaţie similară se află şi prefectul de Neamţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri