Gregorian Bivolaru, prins de poliție în Franța. Liderul MISA era căutat încă din 2004

Data publicării:
agerpres 111977

 

Gregorian Bivolaru / FOTO: AGERPRES

Gregorian Bivolaru a fost dat în urmărire generală pe 1 iunie 2004 după ce autorităţile au lansat o amplă operaţiune împotriva membrilor Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut, MISA. Bivolaru era considerat liderul spiritual al acestei mişcări care a atras şi sute de tineri. Părinţii lor au făcut zeci de plângeri după ce au descoperit că în cadrul întâlnirilor MISA ar fi avut loc perversiuni sexuale.

„Vă rog toţi cei care aţi simţit această stare să comunicaţi ce aţi perceput în această scurtă manifestare subtilă în care m-am branşat la energiile fericirii din macrocosmos şi am urmărit să le manifest ca cei receptivi să le primească”, spunea Bivolaru, într-o emisiune televizată.

Bivolaru a fost arestat preventiv în același an, dar la scurt timp magistraţii l-au eliberat. Imediat a plecat din ţară. Procesul său a continuat. Abia în iunie 2013, Înalta Curte l-a condamnat definitiv pe Gregorian Bivolaru la şase ani de închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Autorităţile au avut însă o problemă.

Liderul MISA a reuşit să obţină azil politic în Suedia şi nu l-au putut extrăda. De acum trei ani, însă, existau informaţii că Bivolaru ar fi plecat din Suedia. Ziariştii finlandezi care au relizat un reportaj despre liderul MISA spuneau că şi-ar fi schimbat numele în Magnus Aurolsson şi că ar locui la Paris într-un apartament, aflat în apropiere de Moulin Rouge, un cartier plin de cluburi de streaptease.

Dezvăluirea are fi fostă făcută chiar de una dintre adeptele sale care a vrut să-l întâlnească.

Roxana Chirilă, yoghină: „Am fost luată de la gară de unul dintre şoferii lui Grig, în Paris. Mi-a zis să-mi pun o pălărie şi ochelari. Aveam geamurile acoperite, ca să nu văd pe unde mergem. Şi am zis, ok, e ciudat”.

Riika Kaihovaara, realizatoarea reportajului: „A primit o invitaţie să îl cunoască pe Grig. În Paris, era mutată dintr-o locaţie în alta cu maşina. Nu cunoştea adresele şi nu ştia niciodată unde merge. Acolo locuia într-o casă mare, împreună cu alte fete, majoritatea din România”.

Mihai Rapcea, avocat: „De obicei, profesorii de yoga, care sunt instruiţi de el, personal, le cer celor care vin la cursurile de yoga să facă fotografii, în grup sau individual, în mod obişnuit în costum de baie, iar acele fotografii sunt trimise domnului Bivolaru. Acesta era felul în care alegea şi obţinea ce îşi dorea”.

Liderul MISA va fi extrădat în România unde îşi va ispăşi pedeapsa de şase ani de închisoare. 


ACTUALIZARE 18.01. Gregorian Bivolaru a fost recunoscut de mai multe persoane în suburbiile Parisului, care au sunat la poliție. Din informațiile Digi24, acesta a refuzat să își decline identitatea și susține că este cetățean bulgar.


Gregorian Bivolaru și-a schimbat identitatea, noul său nume fiind Magnus Aurolsson.  

Gregorian Bivolaru are 63 de ani, este acuzat de exploatare sexuală a copiilor şi pornografie infantilă şi condamnat la 6 ani de închisoare.

Potrivit informaţiilor Europol între 2002 și 2004, Gregorian Bivolaru, în calitate de profesor de yoga și mentor spiritual, a recrutat un minor pe care l-a exploatat sexual.

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat, în 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori, potrivit Agerpres. 

Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului.

La ultimul termen, procurorul de ședință a cerut pedepse cu executare orientate spre maximum prevăzut de lege în cazul lui Bivolaru, pedeapsă cu suspendare pentru Zsolt Farkaș și încetarea procesului penal față de Mirona Farcași.

Avocații au cerut achitarea clienților lor pe motiv că s-a îndeplinit termenul de prescripție specială și nu există probe pentru condamnare.

Tot acum, două dintre părțile vătămate din acest dosar au susținut că nu se consideră vătămate și nu au nicio pretenție civilă.

Avocatul Mădălinei Dumitru, una dintre victimele minore ale lui Bivolaru, a cerut judecătorilor să ia în considerare o nouă declarație notarială, prin care tânăra susține că nu a fost niciodată sedusă, folosită sau agresată de Gregorian Bivolaru și că nu a practicat cu acesta acte sexuale.

Gregorian Bivolaru a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de act sexual cu un minor în formă continuată, perversiune sexuală în formă continuată, corupție sexuală, trafic de minori, act sexual cu un minor în formă continuată, act sexual cu un minor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României; Ferenc Szolt Farkaș, pentru trafic de migranți; Maria Mirona Farcași, pentru corupție sexuală în formă continuată.

Procurorii susțin că, în perioada 2002 — martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de 'profesor yoga' și 'mentor spiritual', prin abuz de autoritate și ținere în stare de aservire, a recrutat, cu ajutorul învinuitei Dumitru Ionela Cristina, în scopul exploatării sexuale, pe minora Mădălina Dumitru, cursantă yoga, cu care a întreținut, în mod repetat, acte sexuale și de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani și alte foloase.

De asemenea, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistență și remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcași, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora Mădălina Dumitru.

Gregorian Bivolaru mai este acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum și în luna aprilie 2003, a întreținut acte sexuale cu minorele Agness Arabella Mureșan și Ilinca Simionescu, folosindu-se de calitatea sa mentor spiritual.

La 28 martie 2004, inculpatul a încercat să părăsească în mod ilegal teritoriul României, prin Punctul de Control și Trecere a Frontierei Nădlac (Arad), fiind îndrumat și călăuzit de Ferenc Zsolt Farkaș.

Gregorian Bivolaru a reușit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reținut, pe 4 aprilie 2005, de poliția suedeză în orașul Malmo. Ulterior, autoritățile suedeze i-au acordat azil politic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri