Poliţiştii au luat zeci de amprente de pe cutiile de valori şi au vizionat ore întregi de imagini filmate de camerele de supraveghere. Angajaţii băncii au fost şi ei interogaţi.
Surse apropiate anchete spun că principalii suspecţi sunt clienţi ai băncii care au închiriat în trecut casete de valori și după ce a expirat contractul, au înapoiat cheile originale, dar au păstrat dubluri. Şi-ar fi închiriat apoi propriile casete, pentru a-şi face intrarea în bancă, şi, odată ajunşi în tezaur ar fi cotrobăit şi prin casetele altora, pe care le puteau descuia cu copiile făcute anterior.
Nu este exclusă nici posibilitatea ca un angajat al bancii să fie implicat. Normele prevad ca, după ce clientul intră in bancă şi semnează într-un registru special, să fie însoţit în camera tezaurului de un casier. El rămâne în încăpere în momentul în care titularul deschide caseta de valori, dar are obligația să păstreze limita de discreţie, adică o distanţă de la care să nu poată afla informaţii private. Aşteapă apoi până când caseta este încuiată şi se asigură că este perfect închisă. Îl însoţeşte pe client până la registrul unde trebuie să semneze de ieşire.
În vreme ce poliţiştii oferă informaţii vagi despre anchetă, reprezentanţii băncii nu le dau mari speranţe păgubiţilor.
„Contractual nu există obligaţia legală de a despăgubi clienţii, însă în acelaşi timp vom evalua orice obligaţie morală pe care o avem”, a declarat Ionuț Stanimir, purtător de cuvânt al BCR.
„Avem un cerc de suspecţi. La urma urmei, toate persoanele care au intrat şi au ieşit de acolo sunt suspecte”, spune comisarul-șef Dănuț Dinu, de la Poliția Argeș.
Ancheta se anunţă anevoioasă. Poliţiştii au o problemă în plus. Banca nu le poate confirma dacă cei care se declară păgubiţi chiar aveau acele sume în cutiile de valori.