„Întregul cartier se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 120 de hectare, dar multe dintre străzi mai degrabă te trimit cu gândul la o zonă părăsită”, relatează Cristian Popa, reporter Digi24.
În vreme ce era apărat de creditori, adică nu plătea datorii, omul de afaceri ar fi făcut profit ilegal, spun anchetatorii. A vândut mai multe vile deşi doar lichidatorul judiciar avea voie să facă asta. Ca să nu ajungă pe mâinile acestuia, a vândut inclusiv mobilele din vile care aveau dotări la cheie.
„Prejudiciul a fost estimat la 1,5 milioane lei. Înstrăinarea de bunuri reprezentând obiecte sanitare, uși, centrale termice pe care debitorul le-a vândut către alte persoane fără a le mai preda către lichidatorul judiciar”, afirmă agent Roxana Vasile, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.
Omul de afaceri şi-a păcălit şi fotbaliştii. Jucătorii de la Unirea Urziceni au câştigat titlul de campioni ai României în 2009 şi patronul le-a promis prime de 100.000 de euro. Le-a propus să le dea în locul banilor vile în complexul imobiliar „Green City”, unde o clădire era evaluată la 95.000 de euro. Unii fotbalişti au acceptat, dar au aflat apoi că locuinţele nu le aparţineau: erau puse gaj la bancă.
Înregistrare cu camera ascunsă: „Eu sunt unul dintre locatarii care stau aici şi trebuie să eliberez casa pentru că am fost oarecum păcălit de domnul Bucşaru. Ne-am înţeles la o anumită sumă pe care să mi-o oprească din salariu, să îmi plătesc casa. Şi m-am trezit că nu am niciun act... (Reporter: Nu v-a dat ?) Nu. Am avut încredere şi am rămas fără casă. (Reporter: Aţi plătit o sumă mare?) O sută... 112.000 a fost”.
În acelaşi dosar sunt suspectate şi alte cinci persoane, parteneri de afaceri cu Dumitru Buşcaru.
Actualizare 20.31. Omul de afaceri Dumitru Bucşaru a fost reţinut în această seară, alături de alte două persoane.
UPDATE. 10.20 Acuzat de bancrută frauduloasă, el şi a intrat în atenţia anchetatorilor pentru o afacere imobiliară.
Dumitru Bucşaru, împreună cu doi asociaţi, ar fi împrumutat 30 de milioane de euro pentru ridicarea unui complex rezidenţial în apropierea Capitalei, pe care însă nu l-a finalizat.
Apoi, spun poliţiştii, Dumitru Bucşaru a cerut ca firmele sale să intre în procedură de insolvenţă şi, după declanşarea procedurii, s-a apucat să vândă locuinţele, însă fără acordul lichidatorului judiciar.
Anchetatorii spun că acestea ar fi fost transferate pe numele unor apropiaţi ai omului de afaceri, doar pentru a nu fi preluate de banca la care s-a împrumutat. Prejudiciul în acest dosar se ridică la un milion şi jumătate de lei.
Omul de afaceri Dumitru Bucşaru a intrat în vizorul anchetatorilor. La această oră sunt în desfăşurare mai multe percheziţii în llfov, Ialomiţa, Dâmboviţa și Giurgiu.
Dumitru Bucşaru şi alte 6 persoane ar fi luat bani pentru ridicarea unui complex rezidenţial. După ce au luat creditul, firmele au anunţat insolvenţa şi au vândut activele.
65 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, efectuează 7 percheziţii la locuințele şi societățile comerciale a trei persoane bănuite de bancrută frauduloasă şi distrugere.
Activitățile se desfăşoară pe raza judeţelor Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Giurgiu.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2014, persoanele în cauză ar fi contractat un credit bancar, în valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinţe în localitatea 1 Decembrie, judeţul Ilfov, iar după ce au intrat în insolvenţă, ar fi înstrăinat activele, nepredându-le lichidatorului judiciar.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 1.500.000 de lei. Șase persoane, bănuite de bancrută frauduloasă şi distrugere, vor fi conduse la audieri.