Bivolaru este acuzat că ar fi liderul unei grupări de hoţi care furau combustibil din conductele CONPET. Alte nouă persoane au fost ridicate de poliţiştii constănţeni, în legătură cu acest dosar. Unul dintre suspecţi a fost oprit abia după ce trupele speciale au tras mai multe focuri de armă.
Fostul parlamentar Gabriel Bivolaru a fost ridicat de poliţişti şi jandarmi din sediul unei rafinării clandestine din Năvodari. Acolo ajungea tot ţiţeiul pe care complicii lui îl extrăgeau ilegal. În această microrafinărie, ţiţeiul furat era transformat în benzină şi motorină de calitate inferioară, iar apoi combustibilul era vândut la diverşi furnizori din întreaga ţară.
Fostul deputat PDSR a fost dus la audieri după ce alţi nouă suspecţi fuseseră deja reţinuţi în urma unui flagrant pus la cale de poliţişti şi jandarmi. Oamenii legii i-au surprins în timp ce furau combustibil din mai multe conducte. Unul dintre suspecţi a încercat să scape. S-a suit în maşină şi a fugit.
Jandarmii au tras opt focuri de avertisment, dar suspectul nu s-a lăsat intimidat. A abandonat maşina pe câmp şi a reuşit să scape de urmărirea poliţiştilor. Între timp, achetatorii au continuat descinderile şi au găsit două TIR-uri, încărcate cu aproape 180 de tone de ţiţei.
„Prejudiciul este de 11 miliarde lei vechi, vorbind de cisternele efectiv urmărite de noi. Dacă nu interveneam, acea instalaţie putea să producă zeci şi zeci de cisterne”, a explicat procurorul de caz.
Fostul deputat PDSR a mai avut probleme cu legea. În 2004, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a prejudiciat Banca Română de Dezvoltare cu 50 de milioane de euro. A fost eliberat însă înainte de termen, pentru bună purtare. Dacă acum va fi găsit vinovat, la pedeapsa pe care o vor dicta judecătorii se va adăuga şi condamnarea de care a fost iertat.