Actualizare 19.00. Fostul parlamentar Gabriel Bivolaru a fost ridicat de poliţişti şi jandarmi din sediul unei rafinării clandestine din Năvodari. Acolo ajungea tot ţiţeiul pe care complicii lui îl extrăgeau ilegal.
Într-o microrafinărie, ţiţeiul furat era transformat în benzină şi motorină de calitate inferioară, iar apoi combustibilul era vândut la diverşi furnizori din întreaga ţară.
Achetatorii au continuat descinderile şi au găsit două TIR-uri, încărcate cu aproape 180 de tone de ţiţei.
„Prejudiciul este de 11 miliarde lei vechi, vorbind de cisternele efectiv urmărite de noi. Dacă nu interveneam, acea instalaţie putea să producă zeci şi zeci de cisterne”, a explicat procurorul de caz Teodor Niţă.
Actualizare 12.15. Celelalte nouă persoane reținute în dosarul fostului parlamentar au fost prinse în flagrant de polițiști în timp ce sustrăgeau produse petroliere din mai multe conducte care traversau localitatățile Cumpăna și Năvodari. Ei se foloseau de niște instalații artizanale.
Într-una dintre mașini, polițiștii au găsit 27 de tone de combustibil.
Produsele petroliere urmau să ajungă la Gabriel Bivolaru care, prin intermediul unei firme, le introducea în circuitul comercial.
______________________________________
În acest dosar au mai fost reținute alte nouă persoane, în urma unui flagrant. Pentru prinderea lor, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armele din dotare.
Fostul parlamentar și ceilalți suspecţi din acest dosar vor fi prezentanți astăzi, la ora 12, Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă.
Prejudiciul în acest dosar nu a fost încă stabilit.
Gabriel Bivolaru a mai fost condamnat la cinci ani de închisoare, în 2004, după un proces care a durat mai bine de cinci ani, pentru infracțiuni economice. Fostul parlamentar a fost acuzat de prejudicierea BRD. A fost eliberat condiționat după doi ani.