Punctul central al eclipsei - faza de totalitate va dura patru minute şi două secunde - se află în mijlocul Oceanului Pacific, în sudul Polineziei Franceze.
Singura porţiune terestră care va fi traversată de conul de umbră al eclipsei va fi nordul extrem al Australiei. Locuitorii din zonă o vor putea urmări la răsăritul soarelui (acolo va fi dimineaţa zilei de 14 noiembrie). În oraşul Cairns faza de eclipsă totală va dura două minute. La noi va fi ora 22.30.
Conul de întuneric va traversa o porţiune din partea tropicală a Australiei, unde în această perioadă începe vara australă. Din acest motiv, este destul de dificil să avem o prognoză meteo pentru zona eclipsei. Umbra lunii va parcurge apoi Marea de Coral, va lăsa la sud Noua Zeelandă şi va dispărea la 800 de km de coastele chiliene.
În nordul Australiei, mai exact în statul Queensland, s-au strâns deja zeci de mii de aşa-numiţi vânători de eclipse, cu speranţa că vremea va fi favorabilă şi le va permite să urmărească cele două minute de întuneric.
Este prima eclipsă totală de soare în această zonă a lumii din ultimii 1.300 de ani.