Drumurile care leagă cele cinci sate ale comunei Bârnova au devenit un calvar pentru localnici. Din cauza utilajelor şi a şanţurilor săpate de muncitorii care lucrează la sistemul de canalizare de trei ani, pe şosea de-abia se mai poate circula din cauza gropilor şi a noroiului. Când plouă este un coşmar!
„Trebuie să ne luăm cizme de cauciuc. Nemulţumită chiar de tot, mai ales că ieşeai la plimbare cu copiii, pe unde, nu se poate”, spune o localnică.
„Ne aşteptăm şi noi, mai trece vremea se mai astupă o groapă, aici se destupă tot timpul, lucrări de canalizare spun ei. A trebuit să bag 1.000 de lei în maşină ca să mi-o refac, mi-au căzut toate în faţă, bordul, tot, s-a dat jos”, spune o altă femeie.
Muncitorii care lasă în urmă mormanele de pământ ar fi trebuit sa termine lucrările în iulie. Trei luni mai târziu, în zonă e tot şantier!
„Oamenii cum vor dacă se lucrează cu pământ, ei vor şi canalizare şi.... păi, nu?! Trebuie să mai suporte şi ei. Mai trec, mai înjură. Sunt nemulţumiţi oamenii? Da, dar le place să stea la WC în casă”, spune un muncitor.
Nemulţumiţi sunt şi edilii, dar spun că n-au cum interveni. Proiectul este al societăţii de apă din Iaşi.
„Puţini oameni, la o asemenea lucrare mare, cam activitate mică, cu oameni puţini şi utilaje puţine”, spune Florin Acatrinei, viceprimarul comunei Bârnova.
Firma constructoare spune că lucrările vor fi gata până la sfârşitul anului şi tot atunci va fi asfaltat şi drumul.
„Se termină şi cu mizeria, dar cum vor canalizare? Nu ei trebuie să fie nemulţumiţi, eu sunt ăla, că eu m-am încurcat. Dacă străzile erau închise lucram şi eu mai repede şi terminam. Ei mi-au produs pierderi şi de timp şi financiare”, a declarat Titel Sinescu, directorul firmei.
„După ce va fi predată această lucrare, dacă vor exista anumite neconcordanțe cu proiectul inițial, sumele respective vor fi oprite din garanția de bună execuție”, spune Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al ApaVital Iași.