Patru jurnaliști, 300 de ore de filmare, mii de kilometri străbătuți în toată țara: din Delta Dunării, la 2.300 de metri altitudine, pe cele mai puțin circulate drumuri sau până în adâncul pământului, în peșteri.
A fost o campanie nemaiîntâlnită pe piața media: „România Din Interior”: timp de trei luni, Digi24 i-a invitat pe telespectatori să descopere cum arată cu adevărat țara lor.
„România, văzută din interior, prin Digi24, este altceva decât tabloid și fals, este ceva ce îți vine lângă suflet, ce ajunge lângă omul de pe stradă, la omul care trăiește la țară, omul care se ocupă, pentru mine, de peșteri și de ariile protejate, pentru că realitatea românească trebuie văzută așa cum este ea. Și asta îmi place foarte mult la voi, că reușiți să aduceți realitatea lângă cei care doresc să o vadă așa cum este ea, nu îmbrăcată în friscă”, este de părere Viorel Lascu.
Subiecte inedite
Pentru prima dată în ultimii zece ani, echipa campaniei „Romania Din Interior” a suprins viața urșilor în sălbăticie.
„Aveam la dispoziție câteva luni, trei luni, o vară și zona cu cea mai mare densitate de urși din Europa. Inițial am crezut că o să ne iasă cumva din prima. Nu, a fost o dezamăgire clară. Am încercat o dată, de două ori, de trei ori. La un moment dat eram convinși că nu o să reușim niciodată să mai filmăm și probabil că o să cumpărăm niște imagini. Și a fost ziua aceea, eram deja îngroziți că în jurul nostru erau niște săteni gălăgioși. Și cu toate astea, la un moment dat, soare, luminiș, deci complet neașteptat apare ursul! A fost așa o șoaptă a unui însoțitor al nostru. Din momentul ăla nu am mai respirat o oră, o oră și un pic, cât am filmat 13 urși de diverse mărimi, care făceau diverse lucruri: mâncau, se jucau, alergau. Erau practic cea mai reprezentativă echipă de urși din România”, povestește Monica Tănase.
Transmisii maraton, în care s-au implicat jurnaliștii Digi24, autorități și specialiști. Toate, cu un singur scop: să arate resursele uriașe ale României și unde mai au de lucrat autoritățile.
„Campania de pe Digi24, realizată de emisiunea DIN | Interior, ne-a ajutat foarte mult să vedem acest lucru. Am putut să vedem multe imagini frumoase, foarte multe lucruri pozitive despre România în contextul în care nu s-a întâmplat nimic negativ”, este de părere Magor Csibi.
Subiectele sunt aceleași pentru toți jurnaliștii, reporterii emisiunii „DIN | Interior” fac diferența. Investigații, povești inedite din trecut sau întâmplări fascinante din prezent, toate sunt prezentate pentru telespectatori, din interior.
„Pentru că sunt reporter la emisiunea „DIN | Interior” am avut prilejul să descopăr locuri deosebite, greu accesibile publicului larg, pe care am încercat să le prezint exact așa cum sunt în realitate. fascinante, pline de neprevăzut, dar de cele mai multe ori, uitate și ignorate de autorități. Cred că am fost primul care a reușit să filmeze în anumite zone, în anumite subterane ale Bucureștiului, iar un exemplu în acest sens este tunelul conacului Golescu, un tunel care este înfundat de gunoaie, dar care a stat la baza a două revoluții care au modernizat România”, povestește Cătălin Deacu.