DEMIS. Dan Mihalache: Sunt lucruri convenite într-o anumită formulă cu premierul
Vineri, Dan Mihalache a fost acuzat de inspectorii ANI de incompatibilitate.
Dan Mihalache a declarat la Digi24 că a vorbit cu premierul Victor Ponta ieri, în prezența lui Crin Antonescu.
„Am convenit împreună, ținând cont că sunt o persoană politică că ar trebui să am o altă preocupare, care să fie mai mult de cât tehnică. Nu înțeleg de unde vin chestiunile cu declarațiile antiamericane, mi se pare o prostie, scoasă din context. Nu am pus vreodată în discuție parteneriatul cu SUA. Nu am cunoștință ca până la această oră Victor Ponta să fi semnat vreo discuție în sensul celor vonvenite ieri cu acesta. Sunt lucruri convenite într-o anumită formulă cu primul-ministru”, a declarat Mihalache.
El a menționat că este în relații foarte bune cu Andreea Lambru, fost secretar general adjunct al PNL, cea care a fost numită în locul său.
Cine este succesoarea lui Dan Mihalache
Andreea Lambru s-a născut la 12 Aprilie 1985. În 2008 a absolvit Universitatea Româno – Americană, Facultatea de Economie Generală.
În perioada 2006-2007, a fost referent la Administrarea domeniului public şi privat sector 4, Bucureşti, iar apoi, până în 2009, a fost project manager la Prospero, Bucureşti.
Din 2009 până în 2011 a fost director de cabinet al secretarului general al PNL, care la acea vreme era Radu Stroe, iar în mai 2011 a devenit secretar general adjunct al Partidului Naţional Liberal.
Potrivit declaraţiei de avere, Lambru are un autoturism Peugeot 207, iar în anul fiscal precedent a încasat 29.389 de lei de la PNL.
Acuzațiile aduse lui Dan Mihalache de Agenția de Integritate
Începând cu data de 10 mai2012, Dan Mihalache exercită funcția de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, potrivit unuicomunicat al ANI.
În perioada 10 martie 2010 – 8 iunie 2012, el a deținut funcția de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.
De asemenea,Dan Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator al fimei menționate până în luna august 2012, așa cum rezultă din documentele transmise de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Declarațiile care i-ar fi adus demiterea din funcție
Vineri, după ce ANI a anunțat că este acuzat de incompatibilitate, Mihalache a spus, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, că nu a susținut niciodată că trebuie restrânsă activitatea ANI, ci doar că „e nevoie de un examen critic asupra acestor instituții”, cu referire la ANI și DNA.
Întrebat cum comentează declarația recentă a ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căreia orice inițiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă și ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american, secretarul general adjunct al guvernului Ponta s-a arătat total neimpresionat de această perspectivă.
„Pe mine personal mă lasă rece această declarație. Și parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu, mai bine fără”, a declarat Dan Mihalache.
A doua zi, el a revenit și a spus că declarațiile sale au fost scoase din context.
Miniștrii din guvernul Ponta care au avut probleme cu legea
Vasile Cepoieste unul dintre miniștri din guvernul Ponta care a fost nevoit să renunţe la portofoliu. Inspectorii de Intergritate spun că în perioada în care conducea Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, ar fi primit, ilegal, împreună cu sotia sa, peste 190.000 de lei din fonduri europene.
Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, a intrat de două ori în vizorul ANI. În urma unei sesizări a inspectorilor a fost declarat definitiv incompatibil pentru că a deținut în același timp și funcția de parlamentar și pe cea de director al Teatrului Notarra. Ulterior, a renunțat la fotoliul de ministru. Mircea Diaconu va fi trimis în judecată într-un alt dosar în care este acuzat de conflict de interese, deorece în calitate de director la Notarra și-a ajutat soția să primească anumite contracte.
ŞiCorina Dumitrescu,fost membru al CSM şi ministru desemnat pentru Educaţie a fost în vizorul ANI. Agenţia a constatat că este în incompatibilitate pentru că a fost membru CSM dar şi rector alUniversităţii Dimitrie Cantemir.
Și Ecaterina Andronescu, în prezent ministru al Educaţiei, a ajuns de două ori în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate pentru că s-ar fi aflat în conflict de interese şi pentru incompatibilitate. Ambele decizii sunt încă în instrumentarea judecătorilor.
Victor Alistar, propus ca ministru pentru strategii guvernamentale în luna mai, nu a putut ocupa funcţia pentru că,iniţial, fusese declarat incompatibil de judecători.
Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru administraţie este suspectat de procurori de abuz în serviciu in dosarul referendumului.
Procurorii au cerut aviz parlamentului pentru a putea fi cercetat însă solicitarea a fost respinsă.
Dan Nica, ministru al Comunicațiilor este cercetat de DNA încă din anul 2011 într-un dosar disjuns din dosarul Poșta Română pentru că şi-ar fi folosit influenţa ca să obţină foloase necuvenite. A fost verificat de ANI în 2009, pentru neconcordanţe în declaraţia de avere.
- Etichete:
- ponta
- dan mihalache
- demitere
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News