De sărbători, hoții merg cu autobuzul. Ce expresii folosesc la „locul de muncă”

Data publicării:
harta ratb

Îndemânatici şi foarte îndrăzneţi, aceşti indivizi au format adevărate reţele, iar în 2012 au o furat peste 1.300 de portofele şi telefoane mobile. Situaţia era alarmantă, iar poliţiştii au înfiinţat o nouă stuctură care să aibă grijă de mijloacele de transport în comun.

„Am ajuns la 950 de furturi şi distrugeri produse de autori necunoscuţi. am scăzut cu 25 de procente. La tâlhării, avem anul trecut aprox 100, acum, avem 62”, spune Constantin Croitoru - şeful brigăzii de poliţie pentru transport public.

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai bună pentru cei care fură. Portofelele călătorilor sunt pline, iar mijloacele de transport sunt mai aglomerate ca niciodată. Vin întotdeauna în grupuri de câte trei sau patru. Folosesc un limbaj cunoscut numai de ei şi dau lovitura atunci când ştiu că nu-i vede nimeni.

Expresii folosite de hoți:

Umblă la căldură = Bagă mâna în buzunarul interior

Manoș = Polițist

Bagă la ploscă = Bagă mâna în geantă

Dă-i cep = Taie geanta/haina/buzunarul

Cel mai sigur mijloc de transport din Bucureşti este metroul. Asta pentru că spaţiul e mai mic, există mai multe camere de supraveghere, dar şi agenţi de pază la fiecare peron, dar şi în trenuri. Hoţii nu se complică şi îşi asteaptă victimele afară.

Pe treptele care te scot la suprafață, hoţii pot să acţioneze cu uşurinţă. Pot să bage mâna în geantă sau în rucsac. Același lucru se întâmplă în autobuze. Cei mai mulţi călători rămân fără portofel atunci când ridică mâna să își valideze tichetul RATB.

Zece echipe formate din ofiţeri sub acoperire sunt trimise în fiecare zi pe liniile de transport public din Capitală. Cei mai mulţi hoţi sunt prinşi în flagrant după ce bagă prada în buzunar. Poliţiştii au făcut şi o hartă a mijloacelor de transport în care se fură cel mai mult. Liniile 104, 139, 32, 1 şi 135 sunt cele mai riscante pentru călători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri