„E foarte bine dacă s-a dat această hotărâre judecătorească. Cum se va comunica, CNADNR va executa hotărârea şi asta este. Am văzut problema care s-a pus, cu ce bani. În bugetul CNADNR există prevăzuţi în fiecare an bani pentru despăgubiri din hotărârile judecătoreşti care se dau în fiecare an. Există multe sume care reprezintă despăgubiri, în special de la exproprieri. De regulă, exproprierile se fac la sume mici şi de foarte multe ori cei care acţionează în instanţă câştigă.
Din ce m-am interesat eu nu a lucrat o firmă, se află în întreţinerea regionalei. S-au făcut procese verbale prin 2009-2010 care au stabilit dacă erau persoane vinovate sau nu.
Acum, pe legislaţie, suma trebuie imputată cuiva, e o chestiune internă a CNADNR.
Eu n-aş vrea să ... anticipez, dar dacă va fi găsit cineva de vină va fi un inginer sau lucrător. Deci nu trebuie să ne imaginăm, mă îndoiesc că vor avea să plătească suma respectivă, deci se va ajunge la o poprire pe salariu care, ştiţi limitele ei... (...). Normal că sună nefiresc, însă asta e situaţia, ori de câte ori sunt pagube care se produc în compania statului şi i se impută unei persoane se întâmplă această situaţie”, a spus Dan Şova.