ACTUALIZARE 20.00. Și președintele Klaus Iohannis a ținut un moment de reculegere la Ambasada Franței. Acesta a fost întâmpinat de ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul.
Alături de Klaus Iohannis și Dacian Cioloș, în cartea de condoleanțe a Ambasadei Franței au mai semnat secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat, foștii președinți Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu.
„Omenirea, din păcate sau din fericire, a suportat și suportă multe lucruri de decenii și de secole și de milenii. Ceea ce este cel mai important sau cea ce Europa emană cel mai important în lume sunt valoriile democrației, de a pune omul și libertatea lui în centru. Europa a demonstrat – având chiar exemplul Franței istoric - că niciodată teroarea și ura nu pot să construiască și, deci, nu pot fi durabile. Sunt momente grele pentru poporul francez și cred că noi putem înțelege cu atât mai bine acest lucru cu cât în urmă cu numai câteva zile am trecut printr-o tragedie. Sigur, nu de aceeași natură. Dar, atunci când îți pierzi în masă semeni – oameni pe care îi iubești și care pier nevinovați - e greu, la început, să treci peste aceasta. Dar ceea ce nu te distruge te face mai puternic. Sunt convins că așa se va întâmpla și cu Franța de data aceasta”, a spus ministrul desemnat Dacian Cioloș în fața Ambasadei Franței.
„Faptul de a fi solidar e o reacție, dar ea nu este suficientă. Însă eu cred că trebuie să construim în continuare pe valori legate de iubire, înțelegere, fermitate și de a demonstra la noi acasă, în primul rând, că aceste valori pe care ne-am construit pot să ne permită să ne construim în continuare societatea”, a mai spus acesta.
„Sunt convins că autoritățile franceze vor lua măsurile cele mai adaptate pentru ca atât cetățenii francezi, cât și ceilalți care călătoresc acolo să fie în siguranță”, a afirmat Dacian Cioloș.