„Gabriel Resources nu cere despăgubiridin partea statului român în acest moment. Noi avem un proiect minier, de 15 ani este conturat geologic, am venit cu studiile de fezabilitate, în 2006 am depus studiul de impact asupra mediului la Ministerul Mediului și așteptăm de nouă ani, practic, o rezoluție la minister. Noi am solicitat un răspuns pe acest proiect. L-am gândit să respecte legislația europeană, să respecte legislația românească. După 15 ani de investiții în România, după ce au cheltuit undeva între 500 și 600 de milioane de dolari, au și ei dreptul la un răspuns. Posibilitatea unor despăgubiri este una teoretică. Nu este vorba de o amenințare sau de un șantaj. Cred că dacă reușim să trecem emoțiile momentului și ale protestelor și ne așzăm la masă rațional, pe argumente tehnice, pe nevoile oamenilor din zonă, pe un nivel satisfăcător al redevențelor și al prețului plătit și al beneficiilor economice pentru statul român, credem că putem convinge pe orice în România că acest proiect este unul foarte bun”, a spus la Dragoș Tănase la „Jurnalul de seară”.
Întrebat din partea cui a primit licența de exploatare, directorul RMGC a spus că nu știe, pentru că a venit mai târziu în acest proiect.
„Licența de exploatare a fost acordată în baza legii minelor din acel moment, în 99, prin asocierea dintre Gabriel Resources și Minvest Deva. Licența prevedea anumite obligații financiare, pe care Gabriel Resources și le-a asumat. Eu am venit în proiect în 2008 nu pot să vă spun din memorie (n.r. cine a girat operațiunea). O să mă consult cu colegii mei avocați și o să revin cu această informație”, a afirmat Dragoș Tănase.