BBC se numără printre primele televiziuni străine care a transmis, în direct, din Piaţa Victoriei. Corespondentul postului britanic de televiziune este un obişnuit al protestelor, în special al celor din România, pentru că el a relatat şi de la Revoluţia din 1989. A patra zi de protest a fost şi mai specială pentru jurnalistul BBC. Şi-a sărbătorit ziua de naştere la Bucureşti, în direct la televiziune.
Unul dintre veteranii presei de televiziune din Europa, britanicul Nick Thorpe, a revenit la Bucureşti pentru a relata despre protestele de zilele acestea. Bucureştiul, care nu este un oraş străin pentru corespondentul postului BBC.
Nick Thorpe, corespondent BBC: Destul de interesant, România este o ţară în care protestele tind să reuşească. Am fost aici eu însumi în 1989 la Revoluţia română, când mulţimi uriaşe, chiar în această piaţă şi în alte pieţe din România, au doborât dictatura comunistă.
Protestele de la Bucureşti au stârnit interesul televiziunilor de la sud de Dunăre, mai ales că şi acolo au fost ample manifestaţii în ultimii ani.
Metodi Vladimirov, jurnalist On Air TV Bulgaria: Oamenii din Bulgaria nu ştiu foarte multe despre acest protest, dar sunt foarte interesaţi pentru şi noi avem aceleaşi probleme în Bulgaria. Avem şi noi corupţie. Şi noi am avut un protest acum un an. Avem un guvern care a renunţat la ţară şi acesta este motivul pentru care e foarte interesant acest subiect, protest.
Presa din Bulgaria a remarcat faptul că protestul de la Bucureşti este mult mai mare decât demonstraţiile care au avut loc în Sofia.
Stefana Todică, jurnalist Digi24: Patru televiziuni din Bulgaria au venit în Bucureşti încă din prima zi de proteste, iar duminică, o dată cu manifestaţia organizată aici, în Piața Victoriei, va fi și o demostrație la Sofia în semn de solidaritate cu românii.