Angajaţii Secţiei Psihiatrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina care au fost la serviciu în timpul crimei care a avut loc într-o sală de tratamente în noaptea de sâmbătă spre duminică vor face consiliere psihologică, deoarece au trecut prin momente traumatizante, a anunţat, duminică, managerul unităţii spitaliceşti, Cătălin Rotea.
O asistentă medicală în vârstă de 46 de ani şi un infirmier în vârstă de 56 de ani, ambii angajaţi ai Secţiei Psihiatrie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, au fost găsiţi înjunghiaţi noaptea trecută, în timp ce se aflau la serviciu, într-o încăpere a unităţii care era încuiată pe interior, anchetatorii luând în calcul ipoteza unei crime comise din gelozie.
Potrivit unor surse judiciare, cei doi aveau o relaţie de mai mult timp. Infirmierul ar fi înjunghiat-o pe femeie cu 11 lovituri de cuţit în zona gâtului şi hemitoracelui, după care s-a sinucis cu acelaşi cuţit. Întâi şi-a tăiat venele şi apoi şi-a secţionat gâtul.
Managerul Cătălin Rotea a precizat duminică, într-o declaraţie de presă, că după ce au dat declaraţii anchetatorilor, angajaţii Secţiei Psihiatrie prezenţi la serviciu noaptea trecută au fost trimişi acasă şi au fost înlocuiţi.
„Erau imagini traumatizante pentru un om normal. Imaginile pe care le-am văzut eu le-au văzut şi colegii lor, drept pentru care, după ce au dat declaraţii, am cerut să meargă acasă. Am înlocuit tot personalul şi o să le oferim consiliere psihologică”, a afirmat Rotea.
Potrivit acestuia, un infirmier a auzit un ţipăt la salonul de tratamente de la etajul al doilea al Secţiei Psihiatrie, apoi acesta a încercat să intre, dar uşa era blocată. Atunci, medicul de gardă a apelat la numărul 112, în urma acestui apel la faţa locului deplasându-se poliţişti şi pompieri care au spart uşa salonului în care au fost găsiţi decedaţi asistenta şi infirmierul.
„Undeva în jurul orelor 1:00 - 2:00, o asistentă medicală şi un infirmier au intrat într-o sală de tratamente din Secţia de Psihiatrie, s-au blocat acolo, s-a constatat că uşa era închisă pe interior. Un infirmier de tură - celălalt infirmier de tură - a remarcat că uşa este închisă, a încercat să o deschidă şi neputând să o deblocheze, medicul de gardă a apelat 112. Au venit Poliţia şi cei de la pompieri, care au spart uşa. Eu am ajuns la spital în jurul orei 2:30, împreună cu procurorul de caz şi cu medicina legală. Dumnealor au constatat decesul celor două persoane, ca urmare a unor plăgi prin înjunghiere. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt”, a precizat Rotea.
El a adăugat că pe holul de la etajul al doilea există camere de supraveghere, iar imaginile înregistrate în noaptea crimei au fost deja predate anchetatorilor.
Asistenta lucra la spital din 2002, iar infirmierul, din 1994. Potrivit managerului Cătălin Rotea, cei doi „nu s-au evidenţiat ca având un comportament special sau ca având un comportament deviant”, iar relaţia lor „nu era explicită, afişată”.
Întrebat dacă au fost făcute testări psihologice pentru angajaţii de la Secţia Psihiatrie, managerul SJU Slatina a arătat că este făcut „tot ce ţine de partea de documentaţie”, protecţie a muncii şi instruire a personalului.
„Testări psihologice nu se fac pentru personalul medical în mod special, sunt regulile de legislaţie a muncii care se aplică pentru toţi angajaţii spitalului. Noi avem făcută toată instruirea personalului, sunt făcute fişele de protecţie a muncii, tot ce ţine de partea de documentaţie. Din păcate, astfel de evenimente cu caracter excepţional, care ţin evident de deviaţii de comportament, nu pot fi prevenite”, a mai afirmat Rotea.
Sursa: Agerpres