Astfel, cei care au luat decizia de a demola unele clădiri de patrimoniu din zonă ar putea fi traşi la răspundere.
Anularea autorizației a fost cerută de mai multe ONG-uri, printre care și Pro Domo.
Unul dintre avocații Asociaţiei Pro Domo, Marius Harosa, a declarat la Digi24 că, prin decizia Curții de Apel Cluj, care întărește o decizie a Tribunalului Cluj, „actul administrativ în baza căruia a fost emisă autorizația de demolare pentru diverse imobile aferente viitorului bulevard va fi nul în viitorul apropiat”.
„Tot ce a stat la baza acestui proiect imobiliar este anulat. Nu numai de către cele două instanțe, am avut și hotărâri de suspendare actului administrativ încă din 2011, care nu au fost respectate de primăria Municipiului București. Prin urmare, aici mai apare o problemă, cu anumită natură penală, cea legată de nerespectarea unei hotărâri judecătorești”, a spus avocatul.
Având în vedere că unele clăridi au fost deja demolate, Marius Harosa a arătat că, „în cazul în care nu se mai poate reveni la starea inițială, legea prevede și tragerea la răspundere a funcționarilor care au realizat aceste acte administrative cu iz penal, ceea ce presupune atât acordarea de despăgubiri de către primărie, respectiv de către funcționarii care au făcut aceste acte, se poate merge până la tragerea răspunderii lor civile, disciplinare sau chiar penale”, a mai spus avocatul.