COD GALBEN DE NINSORI ŞI VISCOL. Minus 20 de grade joi noapte în București

Data publicării:
10122012 20ponta 20iarna-37914

În timpul aceleiași conferințe, Ion Sandu, directorul ANM, a spus că în cursul nopții de joi în București vor fi temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va emite o nouă atenţionare cod galben de ninsori şi viscol, începând cu marţi ora 12.00 şi până miercuri ora 12.00. Până miercuri la ora 20:00 sunt așteptate cantităţi mari de zăpadă, a anunţat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

Vânt puternic şi viscol vor fi înregistrate începând din zona Banatului şi Olteniei, urmând să se manifeste şi în sud-estul ţării şi în Moldova.

Printre judeţele afectate vor fi Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Galaţi, Teleorman, Ialomiţa, Giurgiu.

____________________

Victor Ponta a transmis că în cazul în care firmele care au contracte de deszăpezire nu sunt responsabilie se va ajunge până la rezilierea contractelor.

„Ieri, în mare parte, din aceea ce am fost informat sunt mulțumit dar sunt și probleme la contracte cu firme private pentru deszăpeziri, să reziliem contractele, facem noi, altcineva, dacă nu sunt în stare să deszăpezească, reziliem contractele, să ne dea în judecată, dar nu stăm cu porțiuni de drum în care nu avem responsabili”, a spus Victor Ponta.

„În zona de vest știu că au fost probleme mari și nu cer lucruri imposibile când e viscol, înțeleg, însă vreau să fie pregătite și celelalte județe. Unde e cazul de drumuri, anunțăm noi și le închidem. Mare atenție la zonele montane, drumul la Rânca nu-l poate deszăpezi nici armata americană când e zăpadă uriașă”, a adăugat premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri