Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a radioului, proprietarii au anunțat că vor aplica pentru redobândirea licențelor.
„Stați liniștiți la locurile voastre! / Radio Guerrilla a respectat legea dar respectă și decizia CNA. Suntem hotărâți să continuăm proiectul editorial. Și îl vom continua, pentru că peste 45 de zile ne vom prezenta la concursul pentru redobândirea licențelor. Pentru că vorba lui Tamango, Radio Guerrilla e Radio Guerrilla! Ca să nu mai zicem ca "Binili Invingi!"”, se arată în mesajul Radio Guerilla, postat la ora 15:00.
Liviu Mihaiu: Vom continua să emitem online. Când se întrerupe emisia Radio Guerrilla, după retragerea licenței
Postul Radio Guerrilla, care tocmai a rămas fără licență audiovizuală, va continua să emită online timp de 45 de zile până când CNA va organiza concurs pentru această licență, după cum Liviu Mihaiu a declarat pentru jurnaliști, în pauza de consultări a Consiliului.
„Ideea obsesivă a noastră e de a ține acest radio în viață. Dacă trebuie să îl cumpăram îl cumpărăm, dacă trebuie să ne batem pentru el, ne batem pentru el. Am pierdut Sibiul. Noi vrem ca muncitorii din Radio Guerrilla să rămână în Radio Guerrilla și să ajungă proprietar al acestui post de radio. De Guerrilla nu ne dezicem!”, a spus Liviu Mihaiu.
„Nu cred că există o altă echipă pentru brandul Radio Guerrilla, nu cred că poate fi un criteriu la care sa nu fim cei mai buni. Dacă mă întrebați daca mi-e frică de concurs, mi-e frică, pentru că în România se întâmplă contra-minuni”, a spus Mihai Dobrovolschi în fața membrilor CNA.
Serviciul juridic al CNA a spus că Radio Guerrilla își poate întrerupe emisia în eter chiar din această seară, dacă va dori acest lucru. Cel mai probabil, postul de radio va primi decizia de retragere a licenței în cursul zilei de mâine, moment din care legal Radio Guerrilla trebuie să-și oprească emisia. Mai există și posibilitatea ca postul să-și continue emisia fără licența audiovizuală, dar în acest caz va comite o ilegalitate, au precizat oficialii CNA, potrivit Pagina de Media.
Membrii CNA nu au precizat oficial care este data exactă de la care Radio Guerrilla trebuie să înceteze emisia. Însă, în mod obişnuit, deciziile luate de CNA trebuie puse în aplicare din momentul în care radiodifuzorul - în cazul de faţă Realitatea Media SA - primeşte oficial documentul prin care este informat de hotărârea luată de Consiliu. Astfel, este de aşteptat ca decizia CNA privind retragerea licenţelor Radio Guerrilla să ajungă la Realitatea Media SA cel mai probabil vineri.
Decizia de retragere a licenţelor Radio Guerrilla a fost aplicată la propunerea lui Valentin Jucan, membru al CNA, în baza articolului 56 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "(1) Licenţa audiovizuală analogică sau digitală poate fi cedată către un terţ numai cu acordul Consiliului, nu mai devreme de un an de la data intrării în difuzare, cu asumarea de către noul titular a tuturor obligaţiilor decurgând din licenţă şi cu prezentarea certificatelor fiscale din care să rezulte că la data solicitării acordului Consiliului pentru cedarea licenţei nici societatea titulară cedentă a licenţei şi nici societatea cesionară nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat", şi a articolului 57, alineatul 1, literele c şi d din Lege - "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: "ca urmare a încălcării normelor privind regimul proprietăţii în audiovizual, prevăzute la art. 46, şi a nerespectării dispoziţiilor art. 56", scrie Mediafax.
Decizia a fost luată cu şapte voturi "pentru" (Valentin Jucan, Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat,Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu şi Cristina Trepcea) şi trei voturi "împotrivă" (Lorand Turos, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).
Decizia vizează toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţine.