Cristian Tudor Popescu, la Digi24, despre Mugur Isărescu:
„Am văzut secvența, o spune chiar cu un aer ironic (că nu a avut credit la Volksbank – n.r.), chiar zâmbește. În acea zicere, dl. guvernator Isărescu nu este gânditor, nu este meditativ, nu spune Nu, nu-mi amintesc să fi luat un credit. Este persiflant: Nu, nu se pune problema! Ca după aceea să rezulte că mințea. Hai să spunem verbe, nu? Mințea!
Este șocant pentru mine, dl. Isărescu mi s-a părut un om foarte serios și unul dintre puținii profesioniști adevărați din viața publică de nivel înalt, de-a lungul celor 25 de ani în România. A fost un reper. Și este în continuare. Un factor extrem de puternic de stabilitate în societatea românească. Or, atunci când guvernatorul Băncii Naționale spune – nici măcar nu spune, că și asta e o problemă – iese domnul Dan Suciu, purtătorul de ce cuvânt. Ce cuvânt poartă în gură dl. Suciu? O declarație nereușită! Adică cum? Declarațiile se reușesc? Păi reușit poate să fie un stand-up comedy, un scheci la televizor, dar cum să fie reușită sau nereușită o declarație a guvernatorului Băncii Naționale, care vorbește acolo fără adjective, cu subiect, cu predicat și cu cifre! Cum să fie nereușită?!
Deci, aici cine se scuză se acuză și mai tare. Dacă tăcea, filosof rămânea dl. Suciu. Iar dl. Mugur Isărescu nu știu de ce n-a considerat – așa cum lucrul acela l-a spus public și a persiflat publicul care îl privea când a făcut declarația aceea – de ce n-a considerat acum că trebuie să iasă tot dânsul public și să explice. Să spună: da, domnule, am uitat sau nu știu, ceva. Deci, nu este echitabil ce face dl. guvernator!
Cred că e foarte conștient de semnalul extrem de negativ, de imagine, dincolo de problema cu declarația de avere, problema tehnică, cu ANI...Oamenii din țara asta, simpli cetățeni se uită și când văd chestia asta: bine, domnule, Mugur Isărescu?! Guvernatorul Băncii Naționale o ia cu am uitat, cu aproximații, cu aproximații în legătură cu ce? Nu în legătură cu data căsătoriei domniei sale! În legătură cu un credit!
Păi cum să...? Eu țin minte, de pildă, scoruri la nivel de puncte-n game de-acum 15-20 de ani. De ce? Pentru că m-am ocupat cu asta întotdeauna, sunt oareșcum avizat...Și atunci cum dl. guvernator poate greși? În legătură cu ce? În legătură cu un credit?! Păi ăsta e un cuvânt sfânt în catedrala pe care o conduce dl. Mugur Isărescu!”
Citiți și: