„O astfel de fotografie și altele, poate mult mai groaznice decât asta, trebuie date publicității. Pentru că e absurd. Lucrurile acestea se întâmplă, la ce folosește să nu arăți ceva ce s-a întâmplat. E mai puțină moarte, mai puține trupuri sfârtecate, mai puțin sânge acolo în Bruxelles? Evident că trebuie date. Mesajul pe care trebuie să îl recepționeze cetățenii europeni: este iată ce se poate întâmpla în capitala Europei fără ca organele abilitate să ne poată apăra”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Întrebat dacă nu ar fi posibil ca prin publicarea acestor imagini terorismul săfie amplificat, Cristian Tudor Popescu a declarat că barbatul care a decapitat o fetiță de patru ani în Taiwan e posibil să se fi inspirat din decapitările filmate și ulterior publicate de organizația teroristă Stat Islamic.
„Teorismul ar fi în felul acesta amplificat, e o posibil să se întâmple acest lucru. E posibil ca insul ăla să fii intrat în rezonanță la acest gen de imagini, e posibil ca alte persoane de acest gen să vibreze cu astfel de imagini”, a spus jurnalistul.
Totuși, Cristian Tudor Popescu a declarat că este mult mai important să arăți ce s-a întâmplat în timpul atentatelor.
„Dar este incomparabil mai important să arăți imaginile acestea. Poate să nu să se mai iasă după fiecare atentate la o cântare de seară în care se țin de coate toți și spun je suis bruxelles, je suis charlie, je suis paris. Pe mine mă apucă durerea de cap când văd ce fac acolo, îl mai aud și pe Juncker spunând că are viziuni optimiste vâzându-i pe tineri cum cântă, Ele trebuie date și trebuie interpretate de liderii de opinie: iată impotența autorităților UE care a făcut posibilă asemenea atrocități pe care le vedeți aici în imaginile astea”, a spus CTP.
Referitor la faptul că unii critici au spus că victimele au fost surprinse în ipostaze degrandate, Cristian Tudor Popescu a subliniat că nu este nimic degradant în a fi o victimă și că nu le este afectată imaginea.
„Ce să fie degradant și inuman? Sunt victimele unei agresiuni criminale. Ar fi putut la fel de bine să fie victimele unui viol cu violență nu le e afectată imaginea acestor femei. E vina ei că are sânge pe mână, că îi sare pantoful din picior: nu e nimic compromițător, dimpotrivă dacă ar fi întrebat dacă sunt de acord să se dea imaginea, cred că ar spune da, ca să se vadă ce s-a întâmplat acolo”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul a arătat că nu ajută pe nimeni să ascundem ce se întâmplă în atentate.
„În Primul Război Mondial au trecut doi ani până să se dea imagini reale de acolo. Până când au zis: nu se poate să continuăm cu minciunea asta în care războiul arăta ca o petrecere câmpenească. La ce ajută să dai cu alifie peste puroi? Nu ar ajuta ascunderea acestor grozăvii care se întâmplă în atentate”, a conchis Cristian Tudor Popescu.