Actualizare 18.10. După încheierea marșului o parte dintre participanți s-au alăturat celor care protestează în Capitală față de exploatarea aurului la Roșia Montană.
Actualizare 16.05. Manifestanții au ajuns pe bulevardul Națiunilor Unite, în apropiere de Palatul Parlamentului. Organizatorii spun că sunt aproximativ 10.800 de participanți la acest marș. Potrivit jandarmilor, însă, este vorba despre aproximativ 3.000 de persoane.
Nu s-a înregistrat niciun incident până la această oră.
La Palatul Parlamentului este amplasată o scenă, pe care manifestanții își vor spune revendicările.
Oficial, manifestanții nu se vor alătura protestului față de exploatarea de la Roșia Montană, dar este posibil ca unii dintre ei să facă, totuși, acest lucru.
__________________________
Aproximativ 2.000 - 2.500 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, punctul de start al marșului pentru unirea Basarabiei cu România, de unde se îndreaptă spre Palatul Parlamentului.
Tricolorul a fost desfășurat de către participanți, la debutul marșului.
Organizatorii se așteaptă ca peste 5.000 de persoane să participe la manifestare pentru a trage un semnal de alarmă și vor să transmită un mesaj politicienilor români.
Mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru românii de peste Prut sunt purtate cu această ocazie de către manifestanţii pentru Basarabia.
Manifestanţii au plecat de la Guvern şi vor ajunge la Palatul Parlamentului. Pe traseu, oamenii poartă un imens steag tricolor. Moldovenii de peste Prut i-au invitat pe toţi cei care le susţin cauza să li se alăture în demersul lor.
În ţară, Unirea Basarabiei cu România este cerută prin grafitti. În ultimii ani, aproape toate oraşele din România au fost împânzite cu mesajul „Basarabia e România”.
Fie că sunt scrise pe garduri, pe poduri sau de multe ori, direct pe clădirile importante din oraş, mesajele sunt scrise în acelelaşi culori şi acelaşi format. Este, cel mai probabil, amprenta cuiva care crede cu putere că mesajul de unificare va avea cândva finalitatea aşteptată.