În primul Raport despre solicitările guvernamentale globale, dat publicității marți, reprezentanții rețelei de socializare menționează ţările care au cerut informaţii de la Facebook despre utilizatori, numărul de solicitări primite de la fiecare țară, numărul de utilizatori şi conturi de utilizator vizate, precum și procentajul de solicitări în care s-a cerut, prin aplicarea legii, să fie dezvăluite informaţii, cel puţin în mod parţial.
Pe primele 3 locuri se află Statele Unite (11.000-12.000 de solicitări, 20.000-21.000 de conturi, procentaj 79%), India (3.245 de solicitări, 4.144 de conturi, procentaj 50%) și Marea Britanie (1.975 de solicitări, 2.337 de conturi, procentaj 68%).
În ceea ce privește România, Facebook menționează că procentajul de solicitări la care au fost oferite informații a fost de 63%.
Rusia a trimis o singură solicitare, pentru un singur cont de utilizator, dar nu a primit informații, iar China nu apare în raportul Facebook.
„Sperăm ca acest raport să fie folositor utilizatorilor noştri în dezbaterea despre standardele corecte pentru solicitările guvernamentale de informaţii ale utilizatorilor în investigaţiile oficiale. Deşi vedem această compilaţie ca fiind un prim raport important, nu va fi şi ultimul. În următoarele rapoarte, sperăm să putem oferi şi mai multe informaţii despre solicitările pe care le primim de la entităţile responsabile cu aplicarea legii”, spun reprezentanții rețelei de socializare.