Patru persoane sunt așteptate astăzi la audieri. Este vorba de trei actuali angajați, dar și un fost șef de serviciu din Primăria Timișoara.
Procurorii Curții de Apel Timișoara vor să afle cât mai multe detalii despre această retrocedare controversată.
Practic, în loc să le fie retrocedat un singur imobil, angajații primăriei au retrocedat două clădiri, într-unul dintre imobile funcţionând o grădiniţă ce a fost evacuată. Procurorii spun că au probe care atestă că această retrocedare nu a fost o greşeală şi că angajații ştiau că încalcă legea.
Trei dintre cei patru angajați sunt urmăriți penal pentru infracțiunea de abuz în serviciu în formă continuată.
Familia Cârpaciare 144 de case istorice pe numele membrilor ei, toate dobândite după 1989, în condiții suspecte.
Familia de romi a evacuat o secţie a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din oraş cu tot cu pacienţi şi medici. Evacuarea a fost făcută în baza unei hotărâri judecătoreşti prin care Vladimir Cârpaci, unul dintre membrii clanului, a intrat în posesia clădirii.
Edilul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că a cerut Poliţiei şi Parchetului să investigheze modul în care au ajuns în posesia unor proprietăţi din 1990 până în prezent.
Conform presei locale, „romii de catifea” au pornit, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, o adevărată „vânătoare de imobile istorice”. Presa a relatat că, având ajutorul unor funcţionari din Primărie, romii sau avocaţii lor au aflat cine sunt moştenitorii cărora urma să li se retrocedeze imobile istorice în valoare de milioane de euro.