În proiectul iniţial, Arena Naţională trebuia să aibă un acoperiş fix. Pe parcursul lucrărilor, proiectul a fost modificat şi a apărut copertina care se poate întinde peste întregul stadion. Însă materialul din care este făcută aceasta nu este certificat în România, motiv pentru care ISU nu a dat autorizaţie. Inaugurată în septembrie 2011, Arena Naţională a funcţionat fără acest document până după tragedia din Clubul Colectiv.
Procedura de autorizare a implicat un lung schimb de replici şi acuzaţi între Primăria Capitalei, proprietarul stadionului, şi Ministerul Dezvoltării Regionale. În dosarul pentru obţinerea autorizării ISU trebuia să fie prezent un acord dat de o comisie tehnică a ministerului.
Problema a fost însă expertiza copertinei, făcută în România, şi care arăta că în caz de incendiu materialul ar arde „cu picături de foc”. Chiar şi în aceste condiţii, comisia Ministerului Dezvoltării a eliberat documentul necesar.
Primăria Capitalei a vrut însă ca în act să fie luată în considerare o expertiză făcută în Italia şi care încadrează copertina în categoria B - a materialelor greu inflamabile.
În cele din urmă, pe 14 martie, comisia a eliberat documentul pe baza noii expertize iar dosarul a fost trimis la ISU. Autorizaţia de funcţionare a fost eliberată pe 18 martie.
Citiţi şi:
ISU a dat avizul pentru ca Arena Naţională să fie deschisă
Arena Naţională poate fi redeschisă