Încă din toamna anului trecut, mai mulţi locuitori din cartierul Ioşia au observat că apa de la robinet are o culoare bizară.
„În permanență apa curge exact cum curge cafeaua cu lapte sau cafeaua”, spune Marcel Petrescu, reclamant.
Eugen Rotar, un alt orădean care a reclamat calitatea apei de la robinet, spune: „Nu se poate folosi apa la nimic, nici la baie, la spălat, fiindcă e murdară”.
„Inspectorii de la serviciul de control în sănătate publică au recoltat patru probe de la patru familii s-au trimis la laboratorul de chimie sanitară și microbiologie”, a declarat Daniela Rahotă, director DSP Bihor.
În funcţie de rezultate, care urmează să fie gata până la finalul săptămânii, oamenii vor hotârî dacă dau sau nu în judecată Compania de Apă.
„Nu am contestat niciodată banii pe care îi plătim, dar contestăm calitatea apei care nici pentru animale nu poate fi folosită”, mai spune Marcel Petrescu.
Oficialii Companiei de Apă şi reprezentanţii firmei de construcţii care s-au ocupat de schimbarea reţelei de apă în zonă se învinovăţesc reciproc.
„S-au executat manevre fără înștiințarea prealabilă a Companiei de Apă, aceste manevre fiind efectuate de către constructor”, a declarat Alin Sas, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă, în timp ce Gheorghe Vajai, directorul firmei constructoare spune că „probabil compania de apă are undeva o defecțiune pe rețea pe care, nu știu, au identificat-o sau nu au identificat-o și țin informația pentru ei”.
Medicii i-au avertizat pe oameni să nu bea cu niciun chip apa care curge acum la robinet.
„Poate produce afecțiuni digestive în funcție de tipul de poluare pot fi afecțiuni infecțioase sau neinfecțioase digestive”, spune dr. Dorel Ţîrț, medic.
Pentru că lucrările la reţeaua de apă continuă pe alte străzi, specialiştii avertizează că e posibil ca această problemă să se extindă.