Ambasadorul Tunisiei: „Mi-au spus că e mai ieftin să imporți decât să produci în România”

Data publicării:
19012013 20tunisianca-44651

„Sincer, până acum sunt multe lucruri care mai degrabă îmi plac. Pe de o parte, natura. Este foarte frumoasă, este primul lucru care impresionează. În România există infrastructură, există lucruri care se fac...”, a declarat Mahbouba Chebbi, întrebată ce îi place și ce îi displace în România. „Singurul lucru (negativ – n.r.) pe care l-aş spune, iar românii sunt conştienţi de acest lucru, este agricultura. Cred că nu se acordă o atenţie destul de mare agriculturii”, a completat ambasadorul.

„Există pământuri întinse, bogate, aveţi apă, care este arma viitorului. Cred că nu se acordă o atenţie suficientă agriculturii. Văd că majoritatea produselor sunt importate, în timp ce, după părerea mea, ar trebui să fie produse în ţară. Aveţi apă, pământ fertil. Nu vă ascund faptul că am pus întrebarea aceasta multor persoane, şi mi-au spus că este mai ieftin să imporţi decât să produci în România. Părerea mea este că e un sector care ar putea crea locuri de muncă, oportunităţi de lucru şi ar putea absorbi o parte din şomeri. Deci iată, aveţi o bogăţie care poate ar trebui exploatată mai mult”, a recomandat diplomatul tunisian.

Tunisienii se adaptează ușor în România

Ambasadorul Mahbouba Chebbi, aflată deja de doi ani în țara noastră, a vizitat mai multe oraşe din România, în intenția de a întări relațiile economice și culturale bilaterale. „Nici în cursul revoluţiei (Primăvara arabă – n.r.), contactele nu au fost sistate între Tunisia şi România. Au fost oameni de afaceri români care au fost în Tunisia, dar şi tunisieni care au venit aici, turişti români care au vizitat Tunisia, chiar din primul an de după revoluţie. Deşi numărul lor este mic, dar a crescut. Anul acesta am înregistrat o creştere de 76% în numărul turiştilor”, explică ambasadorul.

Studenții tunisieni sunt printre cei mai mulţi studenţi străini din România. Este o adevărată tradiție. În plus, spune ambasadorul Mahbouba Chebbi, tunisienii nu au probleme de adaptare în România „Cooperarea noastră cu România este foarte veche. Pot vorbi chiar de o a doua generaţie, pentru că sunt părinţi care au studiat aici, în România, şi copiii lor studiază tot aici. Au rămas cu impresii bune, şi-au făcut prieteni, cunosc oraşele, deci îşi trimit copiii acolo unde şi-au făcut şi ei studiile. Pe de altă parte, educaţia se face la nivel înalt în România. Acum, că România a aderat la UE, învăţământul este conform cu normele europene. Avem o simpatie pentru poporul român, pentru că sunt similarităţi între noi, avem mulţi prieteni printre români şi aş spune că tunisienii sunt foarte adaptaţi la România, nu au probleme”, a declarat ambasadorul Mahbouba Chebbi, în interviul acordat emisiunii „Pașaport diplomatic”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri