Video Alertă falsă cu bombă la un hotel din Timișoara. Ce a declarat Elena Lasconi, care era cazată acolo

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură video Digi24

Un apel la numărul de urgenţă 112 a anunţat, luni, plasarea unui dispozitiv exploziv la Hotel Continental din Timişoara, însă, după verificările efectuate de poliție, s-a dovedit ca fiind o alertă falsă. Mai mulţi oameni au fost evacuaţi din unitatea hotelieră aflată în apropiere de centrul oraşului. Președinta USR, Elena Lasconi, a postat o înregistrare video pe pagina sa de pe rețeaua socială Facebook în care a spus că era cazată la hotelul unde a fost dată alerta. 

ACTUALIZARE 10:50: Poliţiştii au identificat autorul apelului la 112 care anunţa, luni, amplasarea unei bombe în hotelul Continental din Timişoara, în persoana unui bărbat de 50 de ani, luat în evidenţele Asistenţei sociale ca persoană fără adăpost, arată o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o alarmă falsă, fiind identificat apelantul în persoana unui bărbat de 50 de ani. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 4.000 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112. Totodată, bărbatul a fost transportat la Clinica Psihiatrică Eduard Pamfil din Timişoara, pentru un control de specialitate", precizează IPJ Timiş.

Conform aceleiaşi surse, după apelul la 112, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara, precum şi pirotehniştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş. Echipajele rutiere prezente la faţa locului au asigurat perimetrul de siguranţă în zonă, fiind evacuate persoanele prezente în incinta societăţii comerciale, pentru desfăşurarea operaţiunilor specifice.

ACTUALIZARE: Verificările efectuate nu au confirmat existenţa unei bombe în Hotelul Continental din Timişoara, anunţarea la 112 a acestei ameninţări dovedindu-se a fi o alarmă falsă, a anunţat Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

„În urma verificărilor efectuate nu se confirmă existenţa unei bombe în incinta societăţii comerciale, poliţiştii continuând cercetările specifice pentru identificarea apelantului şi dispunerea măsurilor legale în consecinţă", a transmis sursa citată, potrivit Agerpres. 

Președinta USR, candidată la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a transmis printr-o filmare postată pe rețeaua de socializare Facebook că se afla și ea la hotelul unde s-a dat alerta: „E alarmă cu bombă la hotelul la care sunt cazată în Timișoara de vineri și până mâine. Eu acum sunt în afara hotelului. Există un coleg care a rămas în camera de hotel și a fost scos de urgență în jurul orei 6 fără zece, iar acum e plin de forțe de ordine”, afirmat aceasta. „E cel puțin ciudat ce se întâmplă, dar să sperăm că este doar o alarmă falsă cu bombă”, a mai adăugat ea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Știrea inițială 

Potrivit unor surse oficiale, imediat după ce a fost primit apelul la numărul de urgenţă 112, în zonă au sosit poliţişti şi lucrători SRI. Se fac verificări pentru a se stabili dacă a fost doar o glumă proastă sau dacă, într-adevăr, în hotel se află un dispozitiv exploziv, potrivit News.ro.

Mai multe persoane care se aflau în hotel au fost evacuate.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu