ACTUALIZARE 11.10: Prefectul județului Tulcea a explicat că a fost vorba de o alarmă falsă. Când au ajuns scafandrii geniști de la Constanța au constatat că nu era vorba de o mină marină ci ce o geamandură foarte veche.
„Acest obiect plutitor a fost identificat aseară în jurul orei 20.30 și a fost supravegheată toată noaptea și urmărită. Ea a mai plutit până s-a oprit la mila maximă 31,5. Acolo a fost blocată la marginea semnalului navigabil și s-a solicitat ajutorul specialiștilor de la MApN, de la scafandrii geniști de la Constanța care au venit azi dimineață și în jurul orei 10.25 s-au pronunțat că de fapt mina nu este o mină ci o geamandură veche, probabil de 100 de ani, care semană fiind și inversată. Circulația s-a și reluat. Bine că nu a fost o mină ci doar un exercițiu pentru toți factorii implicați în astfel de situații”, a spus Marin Bădiță.
Purtătorul de cuvânt ISU Tulcea a precizat, la Digi24, că a fost semnalată prezența „unui obiect metalic asemănător cu o mină marină”.
„Pentru evitarea oricăror pericole, Căpitănia Zonală Tulcea a fost traficul fluvial pe canalul Sulina”, a precizat Angela Tulceanu.
Echipa pirotehnică a ISU Tulcea se află la fața locului, în zona comunei Maliuc, și monitorizează zona.
O echipă de scafandri din Constanța a MApN a fost solicitată să intervină pentru a ridica mina marină în siguranță. Până nu ajung echipele de intervenția la fața locului, traficul fluvial rămâne închis.
Directorul general al societății Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a precizat că nava de pasageri care era programată să plece joi dimineața din Sulina cu destinația Tulcea și-a amânat cursa.
Aceasta este prima alertă de o asemenea anvergură înregistrată în ultimii ani pe canalul maritim Sulina.