Actualizare 12.36. „Este o făcătură extraordinară”, a declarat Adrian Mititelu, la ieșirea de la DIICOt.
Potrivit spuselor sale, ar fi vorba de faptul că ar fi vândut un teren mult mai ieftin.
Am fost anchetat pentru această faptă de acum șapte ani, de două ori am primit NUP (neînceperea urmăririi penale) de DIICOT Dolj, o dată la DNA, am contestat la Înalta Curte, care m-a găsit nevinovat, a declarat Mititelu.
Acum m-am trezit că m-au pus sub învinuire pentru aceleași chestii, nu e nimic nou, a spus finanțatorul Craiova.
„Vă jur că e un abuz, vor să mă sperie, e mâna lui Mircea Sandu (președintele FRF – n.r.)”, a declarat Adrian Mititelu.
--------------
Finanțatorul Universității Craiova, în prezent dezafiliată de Federația Română de Fotbal în urmă cu aproximativ un an, este suspectat de evaziune fiscală.
El dă declarații în fața procurorilor DIICOT.
Din primele informații, cel mai probabil este vorba de un dosar de evaziune fiscală, dosar în care este suspectat, alături de echipa pe care o deține, Universitatea Craiova, că nu ar fi plătit datoriile către statul român.
Exclusă pe motiv că ar fi încălcat grav statutul federaţiei
Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF.
În 18 aprilie 2012, Fotbal Club U Craiova a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia de anul trecut a Federaţiei Române de Fotbal de dezafiliere a clubului.
Curtea de Apel Bucureşti a admis, în august 2012, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu din 20 iunie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal.
Ulterior, în noiembrie, Curtea de Apel București a admis cererea Universității Craiova de suspendare a hotărârii FRF din data de 14 mai 2012, conform căreia clubul oltean fusese exclus provizoriu.
La acea dată, Dumitru Dragomir, preeșdintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) spunea că nivelul datoriilor Universității Craiova este de 15 – 20 milioane de euro.
Decizia din 2011 a Comitetului Executiv al FRF se află în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011.
Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Procurorii DNA au pus sub învinuire în acest dosar Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF.
Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.