ACCIDENT AVIATIC. Emil Hurezeanu: Medicii și oamenii obișnuiți își fac treaba, instituțiile statului nu

Data publicării:
hurezeanu emil

După accidentul aviatic de luni, toată lumea vrea să ştie de ce autoritățile nu s-au organizat mai bine, asfel încât salvatorii plătiţi de stat, nu cei voluntari, să ajungă mai repede la victime.

Peste 300 de locuitori din zonă, salvamontişti şi pompieri voluntari şi-au unit forţele şi au pornit din patru judeţe spre locul unde avionul căzuse. Au luat la pas pădurea, au ţinut piept ninsorii, frigului şi întunericului. Ştiau că viaţa a şapte oameni depinde de ei.

Îi văd pe acești salvatori, pe de o parte. Ei au suferit. Pe de altă parte, văd instituțiile de putere, înfloritoare, pregătite pentru orice desant la orice oră, dimineața, ca să găsească vinovați, oameni care fac trafic de țigări. Activitatea forței represive este foarte bine profilată în România. Se ascultă telefoane. STS-ul este un imperiu. Și, într-o astfel de situație, îi văd pe reprezentanții instituțiilor de putere împărțindu-și cărările, neștiind să se întâlnească unul cu celălalt și să fie acolo unde trebuiau să fie”, a spus Emil Hurezeanu.

Medicii și oamenii obișnuiți își fac treaba, instituțiile de stat pompoase, solide, puternice – care încasează mai mulți bani decât multe spitale în România – nu. De aici această stare de nemulțumire. Statul va trebui să fie atent, pentru că este un an electoral și un astfel de gest trebuie explicat. Adică ceea ce s-a întâmplat acum, deficitul acesta de management al acțiunii statului în criză. Vrem să vedem statul întărit”, a adăugat jurnalistul.

În opinia acestuia, statului trebuie să i se spună când și unde greșește, dar n-ar trebui „desființat”. Emil Hurezeanu a exemplificat și una dintre greșelile autorităţilor: a existat un procuror „care a ajuns la locul faptei”, dar, în schimb, „nu a existat o aprobare a magistratului în cazul activării unor sisteme de localizare pe care Poliția le are la dispoziție”.

Direcția de Operațiuni Speciale are un sistem performant prin care poate să detecteze cu precizie de câţiva centimetri poziţia unei persoane. Echipamentul poate detecta semnalele emise de telefonul mobil chiar dacă bateria este descărcată sau aparatul nu are cartelă SIM.

Nici acest sistem nu a fost utilizat, pe motiv că poate fi folosit doar în anchete penale, cu autorizarea judecătorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum se conduce corect o mașină diesel. Turația ideală pentru a proteja motorul și transmisia
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Imagini document cu prima apariție a lui Gabriel Cotabiță la televiziune. Cântă cu Redivivus pe străzile unui...
Newsweek
Cine e Călin Georgescu care vrea alianță cu Rusia? Tovarăș cu Iliescu, membru într-un Club „secret”
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un animal misterios, cu aspect „ciudat”, depistat în parcul West Virginia. Locuitorii sunt nedumeriți: „Cum a...
Film Now
Hugh Grant, mărturisiri neașteptate despre personajul său din „Notting Hill”. Starul face dezvăluiri inedite...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”