Alături de familia tinerei care a murit în accidentul aviatic din Apuseni, la Cimitirul Ghencea Militar au venit şi foarte mulţi dintre colegii fetei.
„Pentru cei care au avut privilegiul de a o avea aproape, Aura era vocea raţiunii. Era cuvântul care te alina, care te dojenea, dar totdeauna era inima care era alături de tine”, a spus una dintre colegele Aurei.
„Am venit aici din pur respect pentru ceea ce a făcut ea şi ceea ce ar trebui să facem mulţi dintre noi”, a spus o altă colegă.
„Era o persoană devotată şi o persoană discretă”, a spus unul dinre colegii ei.
Printre cei care au condus-o pe Aurelia Ion pe ultimul drum a fost şi Argentin Todea, localnicul din Poiana Horea, unul dintre primii sătenii ajunşi la epava avionului.
„Noi am făcut un gest omenesc faţă de semenii noştri, nu am făcut altceva nimic. (Consideraţi pe cineva vinovat pentru moartea Aureliei?) Să îi considere Dumnezeu, că el ne judecă pe toţi”, a spus Argentin Todea.
La ceremonia de la Cimitirul Ghencea Militar au asistat şi zeci de oameni care nu au cunoscut-o pe Aurelia Ion, dar care au vrut să fie alături de familia acesteia.
„A încetat să mai fie doar fiica familiei, ci este fiica noastră, a tuturor”, a spus unul dintre ei.
Rezident la Institutul Medico-Militar din București, Aurelia Ion a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent.
Pilotul Adrian Iovan va fi înmormântat vineri, la cimitirul Bellu catolic.
Adrian Iovan şi Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.