La Bucureşti, evenimentul a adunat în Piaţa Victoriei aproximativ 200 de persoane. Acestea au venit cu banere şi baloane pe care le-au înălţat spre cer, în acelaşi timp cu manifestanţii din celelalte oraşe participante.
Oamenii au spus că îşi doresc o Europă unită şi că speră la un trai mai bun în ţara lor.
La miting au fost însă şi incidente. Pentru că nu aveau autorizaţie pentru marş, manifestanţii n-au fost lăsaţi de jandarmi să pornească pe străzile din Capitală. Până la urmă, oamenii au decis să rămână în Piaţa Victoriei.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că opoziția României față de Europă cu mai multe succese s-a finalizat cu un succes, întrucât sintagma a fost eliminată inclusiv din discursul liderilor blocului comunitar. De asemenea, referitor la pasajul din Declarația de la Roma în care se vorbește despre o Europă „cu ritmuri și intensități diferite”, șeful statului a spus că se referă la dreptul statelor membre de a nu adera la anumite proiecte ale Uniunii Europene sau de a o face la o dată mai târzie față de alte state.
Pe 25 martie a fost un moment istoric în capitala Italiei, unde 27 de şefi de stat şi de guvern ai Uniunii Europene, printre care şi preşedintele Klaus Iohannis, au semnat „Declaraţia de la Roma". Este vorba despre documentul prin care liderii UE îşi iau un angajament clar, politic, faţă de menţinerea unităţii. Documentul a fost semnat de liderii europeni chiar în ziua în care se împlinesc 60 de ani de la semnarea Tratatului care a pus bazele Uniunii Europene.