An de an, elevii români obțin rezultate excepționale la concursuri de robotică, fizică sau matematică, reușind să întreacă echipe din state europene mult dezvoltate, din America sau din Asia. Sunt însă rezultate cu care nu se poate lăuda statul român, pentru că cei mai mulți fac performanță la un liceu privat din Capitală. Liceul Internațional de Informatică, cel care a devenit pepiniera de olimpici ai țării.
- „Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică: Medalie de aur și cel mai mare punctaj din competiție la proba teoretică - Dragomir Andrei.
Olimpiada Europeană de Fete la Matematică: Ana Boiangiu - medalie de aur”.
Elevii de aici excelează și la chimie, robotică, fizică, iar lista este una lungă. Mihnea tocmai a fost admis la prestigioasa universitate Cambridge.
Mihnea Buțiurcă, student admis la Cambridge: „Am avut onoarea de a reprezenta România la unele dintre cele mai prestigioase consursuri internaționale, cum ar fi olimpiada asiatică de fizică și olimpiada europeană de fizică.
Viața, în primul rând, este o călătorie care înseamnă perfecționare continuă. Asta am fost învățat de mic în familie”.
Elevii de aici au atins și o performanță rară în Europa - echipa ROMSPACE a trims doi sateliți în spațiu, pe nava deținută de Elon Musk.
- „Credeți că sunt singurii din liceu care fac astel de proiecte? Avem și alti colegi care se joacă cu roboți pe Pământ, nu numai acolo sus”.
Nicoleta Bercaru, directoarea liceului: „Au program special, deci ei se pregătesc altfel decât toți ceilalți copii...ca orice olimpic. Pentru ei este un mod de viață”.
Pentru a-i sprijini pe elevi să atingă performanța la cel mai înalt nivel și condițiile sunt pe măsură.
Bunică: „În primul rând, nu sunt atât de mulți copii în clasă. Cam 20 au fost, acum sunt 16-17. Disciplina în școală, curățenie”.
Elevii liceului Internațional de Informatică din București au câștigat doar în acest an, la concursuri internaționale, peste 42 de medalii de aur.
Editor : A.C.