Studenții români au acces la cursuri oferite de instituții europene de prestigiu. Materialele pot fi folosite și distribuite în mod gratuit

Data publicării:
studenti curs-2

Comisia Europeană a lansat portalul Open Education Europa în septembrie 2013 ca parte a inițiativei Opening Up Education pentru a oferi o cale de acces directă către Resursele educaționale europene deschise și către noile tehnologii în educație și formare.

Obiectivul principal al portalului Open Education Europa este acela de a crea link-uri către toate bazele de date ale Resurselor educaționale europene deschise, în diferite limbi, astfel încât acestea să devină accesibile celor care învață, profesorilor și cercetătorilor.

Open Education Europa este o platformă dinamică, construită cu cea mai avansată tehnologie de sursă-deschisă și oferă instrumente de comunicare, interacțiune şi discuţie.

POȚI ACCESA PLATFORMA AICI

Portalul este structurat în trei secțiuni principale, după cum urmează:

Secțiunea „Caută” expune cursuri online deschise (MOOC), cursuri și resurse Open Education oferite de instituții europene de prestigiu. Fiecare instituție este de asemenea prezentată separat în această secțiune împreună cu MOOC, cursurile și resursele de Open Education pe care le distribuie.

Secțiunea „Distribuie” este spațiul în care se întâlnesc utilizatorii portalului (academicieni, profesori, factori de decizie, studenți și alte părți interesate) pentru a comunica și pune în discuție soluții la un spectru amplu de probleme educaționale, postând în bloguri, difuzând evenimente și implicându-se în discuții pe diverse teme.

Secțiunea „În profunzime” găzduiește eLearning Papers – cel mai citit jurnal online din întreaga lume, care se ocupă de educația deschisă și de noile tehnologii, propune o listă exhaustivă a proiectelor cu finanțare europeană și semnalează ultimele noutăți din domeniul educației deschise, precum și cele mai relevante articole academice recent publicate.

De asemenea, portalul Open Education Europa este o sursă de informare în care utilizatorii pot găsi materiale, în limba maternă, care pot fi folosite și distribuite în mod gratuit. Acest serviciu a devenit un punct de referință pentru informațiile relevante și cercetările din domeniul învățării digitale și deschise. Totodata, prin intermediul acestui portal crește vizibilitatea multor resurse de bună calitate create în Europa și se asigură un singur punct de acces pentru Resursele educaționale deschise, cursuri și instituții.

Comisia Europeană oferă finanțare pentru instituțiile care activează în acest domeniu prin programele Erasmus+ și Horizon 2020. Proiectele finanțate prin programul Erasmus + vor avea un “Open Access Requirement” la materialele lor educaționale prin licențe deschise.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul exotic de coșmar pe care românii îl cresc în casă. Copiilor le e frică să pună mâna pe...
Digi FM
Oana Zăvoranu a pierdut casa din Dorobanți, în care a locuit după divorțul de Pepe. Vedeta va fi obligată să...
Pro FM
Managerul lui John Legend rupe tăcerea. Experiența „terifiantă” pe care a avut-o la una dintre petrecerile...
Film Now
Semnele timpurii de demență date de Bruce Willis nu au fost luate în seamă: "Nici într-un milion de ani nu...
Adevarul
Scapă de colesterol cu patru alimente și secretul celor 150 de minute
Newsweek
Eșec la Casa de Pensii. Care pensionari iau în noiembrie pensie mai mică decât au contribuit?
Digi FM
Reacția cântăreței Irina Rimes după ce mai mulți influenceri au luat bani ca să-l promoveze pe rivalul Maiei...
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
“Acum ar fi scandalos”. Ce i-a cerut managerul lui Reese Witherspoon să facă pentru a primi rolul din “Blonda...
UTV
Bradley Cooper si Irina Shayk au sarbatorit Halloweenul alaturi de fiica lor in varsta de 7 ani