Un gigant din Franţa a dotat Politehnica de la Timişoara cu un laborator multimedia modern, unde tinerii vor învăţa totul despre tehnologia 4G, cea mai nouă în domeniul telecomunicaţiilor. Studenţii Politehnicii Timişoara vor fi instruiţi gratuit în laboratorul dotat de gigantul francez de telecomunicaţii.
„Noi o să lucrăm pe echipamente de ultimă generaţie. E foarte bine să vină companiile, cât mai multe, în universitate, să doteze laboratoarele universităţii”, a spus Vlad Răuţu, student.
„Ceea ce este deosebit este că are o latură didactică. Se poate învăţa ce se află în spatele acestei reţele, care este schimbul de mesaje pe care un mobil trebuie să îl facă odată ce este autentificat în reţea, pe unde se plimbă un pachet până ajunge în mobilul tău, ce se întâmplă de fapt când tu accesezi un link de pe internet şi cum ajunge de fapt la tine un pachet”, a declarat Andrei Uscat, inginer în cadrul multinaţionalei. Laboratorul de ultimă generaţie a costat 200.000 de euro. „Inaugurând astăzi acest laborator cu tehnologie de ultimă oră vom putea să asigurăm şi studenţilor o pregătire corespunzătoare cu aceste noi tendinţe în tehnologia de telecomunicaţii”, a declarat Cornel Balint, profesor al Universității Politehnice.
Parteneriatul universităţii cu multinaţionala a început acum 20 de ani, iar în acest timp francezii au investit peste un milion de euro pentru educaţia studenţilor din Banat. Un parteneriat benefic pentru amândouă părţile. Aproape 80% dintre angajaţii companiei în România sunt foşti studenţi ai Politehnicii de la Timişoara.
„Scopul principal al acestor laboratoare este de a familiariza studenţii cu principiile de bază a tehnologiei LTE, modul de funcţionare. Colateral să spunem se îndrăgostesc cumva de tehnologia noastră şi din punctul ăsta de vedere dacă doresc să lucreze în Alcatel-Lucent îi primim cu braţele deschise”, a spus Eugen Şerbănescu directorul multinaţionalei
Compania de telecomunicaţii va edita şi un manual teoretic pentru studenţi.