„Avem o tablă albă, căreia i-am ataşat un digitizor interactiv şi am transformat-o în una interactivă, cu un set de instrumente potrivite pentru orice tip de învăţământ, fie markere standard, fie inteligente, care fac corecţii ale obiectelor geometrice”, a spus Dănuţ Eremenco, reprezentantul unei firme care produce materiale didactice.
Este ultima noutate folosită de profesori, dar care-i încântă şi pe elevi. Pentru cei care studiază arte plastice, există o tabletă grafică cu care pot experimenta pictura în format digital.
La Târgul Educaţional au fost prezentate şi truse pentru experimente.
„Elevul este mult mai atras în momentul în care vede exact cum face un magnet, cum se atrag polii, cum se resping şi învaţă mult mai uşor fenomenul respectiv”, a spus Cristiana Julea, reprezentantul unei alte companii care produce materiale didactice.
Profesorii veniţi la târg au privit resemnaţi, însă, materialele de ultimă generaţie. Nu seamănă nici pe departe cu cele pe care le au în şcoli.
În condiţiile în care şcolile nu au putut oferi nici măcar abecedare, e greu de crezut că se vor dota clasele cu table interactive sau alte intrumente digitale care să facă mai atractive lecţiile. Preţurile nu sunt la îndemâna oricui - 15 mii de lei ar costa utilarea completă a unei săli de curs.