E aproape ca o călătorie în timp. Cu machetele în faţă, fără conspecte sau zeci de pagini memorate, ora de istorie devine mult mai interesantă. Corăbiile de lemn sunt proiectate şi realizate chiar de profesor, după zeci de ore de muncă. Doar pentru o singură piesă ajunge să cheltuiască şi 2.000 de lei.
Adrian Kali, profesor: Vasul ăsta l-am lucrat 3 ani. Costă mult, dar merită să vezi copiii că se simt bine măcar pentru 10 minute.
Bătăliile purtate pe mare de flota britanică sau expediţiile spaniolilor de acum două secole prind viață sub ochii elevilor.
„Ne-a prezentat despre marile descoperiri, cum ar fi descoperirea Americii de spanioli și Africii de portughezi.
Prefer genul ăsta de oră pentru că e mult mai interesant decât să ne fi pus de exemplu doar să învățăm sau să scriem și să reproducem”, spun elevii.
Adrian Kali, profesor: Am observat că degeaba le dai noțiuni teoretice dacă nu le arăți și atunci el prinde ceva, rămâne, că ideea e să rămână cu ceva nu să fie un om care să redea mecanic.
O metodă care funcţionează excelent. Anul trecut, Liceul Grigore Moisil a avut cea mare promovabilitate la bacalaureat din tot județul Timiș - 99, 32%.