Lăcrămioara Măncilă a terminat Facultatea de Şiinţe Politice şi ar vrea să ajungă ambasadorul României în Germania. Aceste cursuri de specializare reprezintă pentru ea şansa perfectă de a cunoaşte mediul diplomatic din Berlin. Deşi costurile sunt ridicate, tânăra consideră că merită investiţia pentru că se pune accent pe partea practică.
„Faptul că vei avea profesori nu numai din mediul academic, cât şi din minister şi instituţii culturale, reprezintă un avantaj şi un punct în plus. Este un master destul de costisitor, în schimb, posibiliatea unei finanţări prin intermediul unei burse, poate merita investiţia”, crede Lăcrămioara Măncilă.
În cadrul noului program masteral "Globalizare şi Diplomaţie Culturală", studenţii vor urma cursuri din domeniul politicii şi economiei internaţionale, precum şi din sfera studiilor culturale, a diplomaţiei, a istoriei şi a filosofiei. Durata cursurilor este de doi ani. Mai mult de jumătate din timp masteranzii îl vor petrece în instituţii internaţionale.
S-au înscris deja 50 de studenţi
„Este un program de studiu la un înalt nivel, alt nivel. În acest program sunt angajaţi nu numai profesori de la Facultatea de Filosofie de la noi, ci sunt angajaţi profesori care trăiesc la Berlin, predau în universităţi din Germania”, a declarat Romulus Brâncoveanu, decanul Facultăţii de Filosofie.
Profesorii spun că după terminarea celor doi ani de studii, mulţi dintre masteranzi au un loc de muncă aproape sigur fie într-o ambasadă, fie la Ministerul de Externe.
Universitatea Bucureşti a scos la concurs 50 de locuri pentru cei care vor să studieze acest master, iar înscrierile se fac până la sfârşitul lunii la Institutul de Diplomaţie Culturală. Douăzeci de studenţi s-au înscris deja în program.