Cele mai mulţumite de investiţia autorităţilor locale sunt educatoarele. Chiar dacă vor fi nevoite să meargă prin noroi până la serviciu, vor lucra în cea mai modernă clădire din sat.
„E ceva ce nu a văzut comuna Bulzeşti până acum, o să fie dotat cu tot ce e necesar, modernă, dotată cu toalete adaptate vârstei copilului”, spune educatoarea Maria Dumitrașcu.
De cealaltă parte a baricadei, sătenii spun că banii puteau fi folosiţi mai bine ca să beneficieze cât mai mulţi oameni de pe urma lor.
În sat trăiesc doar câteva sute de oameni, majoritatea oameni în vârstă. Sunt doar 11 preşcolari, iar în ultimul an s-au născut doar trei copii.
„În zonă domină populaţia mai bătrână, de anul ăsta avem numai trei naşteri şi numărul de copii mici merge în scădere fiindcă tineretul nu prea există”, spune medicul de familie Hisham Tageldin.
Autorităţile locale încearcă să justifice investiţia. Susţin că era nevoie de o grădiniţă. Chiar dacă sunt puţini copii, ei învaţă acum într-o clasă a şcolii generale. Mai spun că atunci s-a făcut studiul de fezabilitate, numărul lor era dublu.
„E adevărat că la această oră numărul preşcolarilor este undeva prea mic sau destul de mic pentru un aşa imobil”, recunoaște primarul comunei Bulzești, Gin Sorescu.
„Orice investiţie care este efectuată şi se derulează în sistemul de învăţământ considerăm că este binevenită pentru a se îmbunătăţi condiţiile de învăţare”, spune Mihăiţă Stoica,purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.
Construcţia este realizată cu bani de la Banca Europeană, la care a contribuit şi primăria.