Sistemul Liquid Galaxy, cu ajutorul căruia se poate călători oriunde în lume, este doar unul dintre proiectele la care vor putea contribui studenţii români care vor fi acceptaţi in programul Google Summer of Code. Anul trecut, 50 de tineri de la noi din ţară au participat la acest proiect.
Printrei ei, şi Silvia Stegaru. „Nu aveam mare încredere în mine. Mă gândeam că doar cei mai buni ajung acolo şi eu nu voi fi selectată. Chiar m-am bucurat că am făcut acest pas, pentru că nu a fost deloc cum mă aşteptam. Criteriile au fost şi pe bază de entuziasm şi pasiune”, a mărturisit Silvia Stegaru, fost participant la proiect.
În cei zece ani de cand a fost înfiinţat, programul Google Summer of Code a recrutat 250 de tineri din România. Mulţi dintre ei au fost şi angajaţi ulterior.
„În august terminam Google Summer of Code oi undeva la începutul lui septembrie am primit mailuri dacă vreau să mă angajez”, povestește Robert Sasu, fost participant la proiect.
Următorul program începe vara viitoare şi, timp de trei luni, tinerii trebuie să lucreze de acasă, cu ajutorul internetului. Pentru asta vor primi o bursă de 5.500 de dolari.
„Este un program internaţional în care cei mai inteligenţi programatori şi nu numai, persoane interesante de ştiinţă, pot lucra în echipe împreună cu mentori internaţionali”, a explicat Ela Moraru, reprezentant al Google România.
„Suntem astăzi un jucător important pe piaţa IT mondială. Trebuie să devenim un jucător important şi în zona de inovare”, a afirmat Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Cercetare.Cei care vor să participe la Google Summer of Code trebuie să trimită Aplicaţiile în primăvara anului viitor. Google a anunţat că va suplimenta numărul de locuri cu 10%.