„Fix ca nuca în perete”. Reprezentanții părinților critică OUG pentru profesori: Cum să faci astfel de „daruri” care mai mult agită?

Data publicării:
INSTANT_GREVA_GENERALA_EDU_023_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
150.000 de angajați în învățământ sunt în grevă generală. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedinte Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi Învăţământ Preuniversitar Iulian Cristache a precizat, referitor la anunţul purtătorului de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru privind ordonanţa de urgenţă pregătită de Executiv care prevede majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, că astfel de „daruri” mai mult agită lucrurile înaintea unei noi întâlniri cu sindicatele din Educaţie. El a mai spus că nu este dorit dialogul de către Guvern. „Stopaţi jocul ăsta de şah, devine periculos!”, a mai spus Cristache.

„Nu înţeleg modul de comunicare al Guvernului. Sunt convins că domnul Cărbunaru nu iese de bună voie să declare ce doreşte domnia sa. De cine este împins? De PNL, de PSD? Dacă ar fi de amândouă, la pachet, este grav, înseamnă că sunt şanse mici să vorbim de o înţelegere rapidă. Cum să faci astfel de «daruri», care mai mult agită, înaintea unei noi întâlniri?”, a scris Iulian Cristache, duminică pe Facebook.

El a adăugat că pare că Guvernul nu doreşte un dialog.

„Adevărat că şi sindicatele şi-au schimbat cererea, de la 15% la 25%, dar se pot găsi soluţii la jumătate. Practic, vorbim de acoperirea inflaţiei, nu de altceva. Stopaţi jocul ăsta de şah, devine periculos!”, a completat Cristache.

El a mai declarat, duminică la Digi 24, că declaraţia de la Guvern a lui Dan Cărbunaru vine „fix ca nuca în perete”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a anunţat duminică faptul că Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Declaraţiile au loc în condiţiile în care sindicaliştii din educaţie afirmă că nici până la această oră nu au primit invitaţii pentru o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii Executivului.

De asemenea, luni ar urma să înceapă înscrierile pentru examenul de Bacalaureat.

„Este un efort bugetar care depăşeşte suma de 700 milioane lei, cu resurse europene, 410 milioane lei bani europeni din Programul Educaţie şi Ocupare pentru perioada din exerciţiul financiar 2021-2027, respectiv 313 milioane lei din bugetul naţional”, a adăugat Cărbunaru.

Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat, că angajaţii din sistemul de învăţământ vor continua greva şi nu renunţă nici la protestul anunţat pentru marţi, la Bucureşti, acţiune la care se anunţă participarea a 20.000 de oameni.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri