„În momentul în care nu am mai putut să dau bani, copilul meu era ridicat oră de oră de doamna Gina Barbu în faţa clasei, ea îl făcea prost, nesimţit, că suntem o familie de ţigani şi să spună părinţilor că nu o să-l mai primească la şcoală şi să-l transferăm că nu mai poate să facă parte din această clasă”, mărturisește mama unui elev de la Colegiul „Costin Kiriţescu”.
Femeia susţine că la şcoală se cereau sume din ce în ce mai mari.
„Sume foarte mari de bani, de la începutul anului 420 de lei am dat pentru fondul clasei, fondul şcolii, femeile de serviciu, băncile, culegerile care le-am cumpărat în număr de șapte”, se plânge părintele.
Profesoară: „Școala a devenit o afacere personală”
Ca urmare, a depus plângeri la Ministerul Educaţiei, la Inspectoratul Şcolar, dar şi la Poliţie. Şi o profesoară de la acelaşi colegiu aduce acuzaţii grave.
„Păi, şcoala a devenit o afacere personală. Lăsând deoparte că se adună fondul şcolii, dincolo de fondul şcolii, fondul clasei, dincolo de fondul clasei se adună bani pentru lucruri care cred eu că sunt plătite deja de către administraţia şcolilor”, dezvăluie profesoara de la Colegiul Kiriţescu.
„Vorbim de staţie radio, difuzoare, bănci, dulapuri, catedre, scaune. Vă mai dau un exemplu: există sistemul „Şcoală după şcoală”, unde sunt înscrişi un număr de copii, în jur de 90 de copii. Zilnic nu vin decât maximum 10-20, hai să zicem 30. Restul mâncării nu se returnează, se duce acasă de către cei care răspund de acest sistem: de secretare, de directorul prim, de directorul adjunct, de profesorii care vin să mănânce, deşi mă îndoiesc că această hrană este asigurată pentru profesori, de câteva femei de serviciu, de un bodyguard care creşte porci”, detaliază profesoara.
Aceeaşi profesoară susţine că şcoala a devenit un loc al micilor afaceri pentru unii dintre profesori: „În locul cabinetului de biologie s-a făcut aşa-zisa sală de mese pentru after-school, comasându-se un cabinet de fizică cu unul de biologie. Vă daţi seama că acolo sunt foarte multe mulaje, instrumente, deci nu ştiu cum se desfăşoară orele. Cabinetele de limbi străine au fost amândouă desfiinţate. Sunt două săli în care se pare că s-ar fi făcut un cabinet de multimedia, unde se intră şi numai multimedia nu se face, se face o oră clasică”.
Rezultatele anchetei de la Colegiul Kirițescu ar putea fi cunoscute la finalul săptămânii.
Digi24 a relatat de ieri că o dirigintă de la Colegiul Economic „Costin Kirițescu” din Bucureşti este acuzată că cere bani pentru schimbarea băncilor sau pentru lucrări de renovare a școlii.