Cum au ajuns o grădiniță și o școală din România să fie premiate de Comisia Europeană

Data actualizării: Data publicării:
Copii la grădiniță. Foto- Ministerul Educației
Copii la grădiniță. Foto- Ministerul Educației

Comisia Europeană a recunoscut metodele inovatoare de predare a două unități de învățământ din România, în cadrul European Innovative Teaching Award, anunță Ministerul Educaţiei într-o postare în pagina sa de Facebook. Cele două unități de învățământ au fost premiate de Comisie.

Grădiniţa „Ciupercuţa” din Sectorul 4 al Capitalei a câştigat premiul la categoria „Educaţia şi îngrijirea copiilor preşcolari” pentru proiectul „Amazing Children, Amazing Nature„ (ACAN), iar Şcoala Gimnazială Specială din Paşcani a fost laureată la categoria „Învăţământ secundar” pentru proiectul „Art therapy for Autism”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„O recunoaștere a excelenței în pedagogie”

Introdus în 2021, premiul pentru predare inovatoare este acordat pe baza a patru criterii: metodologii utilizate, medii de inovare, rolul profesorilor, impact și rezultate.

Premiul recunoaşte contribuţia Programului Erasmus+ la Spaţiul European al Educaţiei, precum şi importanţa cooperării şi creării de reţele între şcolile din Europa, explică Ministerul Educaţiei.

În 2024, tema centrală a fost „Bunăstarea în şcoală”, ce reflectă eforturile educaţionale care contribuie la crearea unui mediu şcolar sănătos şi incluziv.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri